
Раундъп Класик Про
Неселективен, системен хербицид, който се поема от листната маса и се пренася към корените, ризомите и кореновите издънки, осигурявайки контрол на едногодишните и многогодишните житни и широколистни плевели;

Описание
МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:
Резултати от третирането се наблюдават след 7-14 дни или повече, ако растежът на плевелите е по-бавен. Симптомите се появяват под формата на зачервяване, после пожълтяване и изсъхване на листната маса, като първо са наблюдават при житните плевели. Реакцията при широколистните плевели изисква по-дълго време.
Раундъп Класик Про е ефикасен и при ниски темпе-ратури, но не близки до замръзване. При тези условия обаче началото на симптомите се забавя.
АКТИВНО ВЕЩЕСТВО:
Глифозат - 360 г/л (под формата на
калиева сол 441 г/л
ПРЕПОРЪКИ ПРИ УПОТРЕБА:
- Винаги следвайте препоръчаната от производителя доза и метод на употреба;
- Използвайте 5 до 40 литра вода/дка;
- След прилагането на Раундъп Класик Про е необходим период от поне 4 часа без валеж. Не се препоръчва третиране, ако се очакват превалявания;
- Да не се третира при наличието на вятър или роса;
- Да не се прилага при естествено застаряващи плевели или когато растежът им е нарушен в резултат на суша, високи температури, покритие от прах, наводняване или замръзване, тъй като това са фактори водещи до отслабване на резултата от продукта;
- Да не се третира при температура по-висока от 25о С;
- Да не се прилaга чpeз въздушнo пръскане;
- Cpoк нa повтopнo влизaниe нa живoтни в третиранитe плoщи – 24 чaca;
- Третиранaтa pacтитeлнocт да не се изпoлзвa зa xpaнa нa живoтни;
- Да не се допуска попадане на продукт върху зелените части и/или ствола на отглежданите кулури.
РЕГИСТРИРАНИ УПОТРЕБИ:
Култура |
Контролирани плевели |
Доза |
Момент на приложение |
Пасища, поляни, ливади, ЖП линии, незасети земи, угари |
Едногодишни плевели (под 20 см) Двугодишни плевели Многогодишни плевели |
100-400 мл/дка 400-600 мл/дка 600-1000 мл/дка |
Преди засяване или сред прибиране, съобразно стадия на развитие на плевелите. Макс. брой приложения за вегетация - 3. Интервал между третиранията - 28 дни. |
КАРАНТИНЕН СРОК:
Орех, лешник, бадем, цитруси, семкови и костилкови овощни, маслини – 7 дни;
Лозя, кореноплодни/грудкови зеленчуци, домати, патладжан, бобови, листно-стъблени зеленчуци, cоя, царевица, рози – 28 дни.
Технически характеристики
Галерия
