Начало  ›  Новини  ›  Ново от Pöttinger: TERRADISC с разпределителна система за бункер AMICO F

Ново от Pöttinger: TERRADISC с разпределителна система за бункер AMICO F

За сеитба с висока производителност по време на обработка на стърнища или подготовка на сеитбеното легло, PÖTTINGER оборудваха не само стърнищните култиватори TERRIA, но и прикачните дискови брани TERRADISC 8001 T / 10001 T с разпределителна система, свързана с предния бункер AMICO F. Сега обработката на почвата и сеитбата / торенето могат да се извършват едновременно.
 
Операции с висока производителност
 
Само с едно преминаване, торовете или покривните култури попадат директно в почвата, като се използва този ресурсоспестяващ процес. Чрез подаване на тор в повдигнатия поток от почва, той се смесва и веднага се покрива. Торът не губи своята ефективност и е незабавно достъпен за растенията. Този процес е подходящ за подготовка на почвата през пролетта или за попълване на хранителни вещества с гранулирани микроелементи през есента.
 
Покривните култури се стимулират директно да покълнат, защото веднага се покриват и консолидират от уплътняващия валяк. Това може да стане при плитка обработка на стърнища. Скоростите на движение от над 10 км/ч, в комбинация с широките работни ширини от 8 и 10 метра, осигуряват огромна производителност.
 
terradisc amico
 
Надеждни инструменти за обработка на почвата
 
Назъбените дискове с голям диаметър от 580 мм се врязват в земята и размесват почвата. Агресивният ъгъл на дисковете осигурява надеждно навлизане в почвата, дори и при най-сухите условия. Системата за окачване TWIN ARM предотвратява страничното изместване на дисковете върху твърда земя. Това гарантира, че цялата повърхност се движи, което в крайна сметка осигурява равномерно прилагане на посевния материал и тора.
 
 
terradisc amico
Повърхностно разположение
 
Поставянето на разпределителната релса с изводи, насочени диагонално на земята, подава тора или семето в потока от почва, който се отлага върху или близо до повърхността. Този метод е подходящ за засяване на зелени или покривни смески.
 
Смесено разположение
 
Чрез поставяне на разпределителната релса перпендикулярно на земята, материалът незабавно се смесва с почвата отдолу, така че да се отложи по цялата дълбочина на обработка. По този начин торът и семенният материал се разпределят по цялото напречно сечение или движение на почвата. По време на обработка на стърнища, например, може да се приложи компенсаторно торене с фосфор или азот, за да се ускори разграждането на сламата.
 
terradisc amico
БУНКЕР AMICO F
 
Капацитетът от 1700 или 2400 литра и разделението 60:40 осигуряват широк спектър от приложения за предния бункер Amico F. За да се осигури удобна работа, предният бункер AMICO е оборудван стандартно с ISOBUS. Бункерът е под налягане, което увеличава многократно точността на дозиране, дори и при по-високи дози на приложение. Една или две дозиращи единици могат да се контролират чрез интелигентната система за управление. Освен това, бункерът може да се използва без проблеми и с прикачен инвентар на други производители, благодарение на системата за управление ISOBUS.
 
Повече за предния бункер AMICO F вижте ТУК.
 
TERRADISC T с разпределителната система за преден бункер AMICO F е решение с висока производителност за устойчив и силен растеж на растенията.

Компаниите на Булагро