Начало  ›  Новини  ›  Булагро Земя предлага сертифицирани семена собствено производство за кампания ЕСЕН 2021

Булагро Земя предлага сертифицирани семена собствено производство за кампания ЕСЕН 2021

За предстоящия есенен сеитбен сезон, Булагро Земя предлага сертифицирани семена пшеница и ечемик собствено производство, размножение С1 и С2, с отлични качествени характеристики.

ПШЕНИЦА

  • ФЛАВОР С1

Много ранен зимен осилест сорт, характеризиращ се със здрави ниски до средно високи растения със силен восъчен налеп. Изключително толерантен е към икономически важните болести и е устойчив на полягане.

  • СОФРУ С1 и С2

Ранен зимен осилест сорт, високо адаптивен и подходящ за всички климатични зони. Софру е топ продукт не само в България, но и в Европа - високопродуктивен, устойчив на болести, лесен за прибиране.

  • СОСТЕН С1

Средно ранен зимен безосилест сорт. Состен е стабилен сорт, добре познат на родните фермери. Толерантен е на засушаване, с отличен фитосанитарен профил и хлебопекарни качества. Характеризира се със силно братене през пролетта, способно да компенсира есенното братене.

  • АРМСТРОНГ С1

Нов средно ранен сорт осилеста пшеница на LG, която Булагро ще предлага ексклузивно през настоящия сезон. Спряхме се точно на този сорт, защото той съчетава високи нива на добив и отлични хлебопекарни качества. Показва стабилни и средни до високи стойности на хектолитровото тегло при различни условия на отглеждане. Характеристиките на класа са също отлични - едри, здрави класове с много зърна в клас.

  • АВЕНЮ С1 и С2

Много ранен зимен безосилест сорт, доказал се като изключително стабилен през годините. Сорт с много висока продуктивна братимост (средно със 150 класа повече от стандартите в изпитването). Високо толерантен на ръжди, брашнеста мана, жълта ръжда, фузариум, оронване на класа, полягане, суша. Растенията са ниски, с редуцирана листна маса. 

  • АПИЛКО С1

Средно ранен зимен безосилест сорт с висока конкрентност и стабилно поведение в България при широк диапазон от агроклиматични условия. Апилко е с много добър общ здравен профил и ясно изразен восъчен налеп, отлична изравненост на братята, редуцирана листна маса и малко растителни остатъци след жътва.

  • ТАТА МАТА С1

Средно ранен зимен безосилест сорт с много добри хлебопекарни качества (група А). Характеризира се с много висока поносимост към суша и високи температури, добра зимоустойчивост, толерантност към основните болести по листата и класа. Препоръчва се за районите с благоприятни условия на отглеждане - Добруджа до северозападна България. 

ЕЧЕМИК

  • УЕНДИ С1

Средно ранен зимен 6-редов сорт, с отлична устойчивост на ниски пролетни температури и много добра способност за братене. Притежава висока устойчивост на значими стопански болести по ечемика - дрешлера и главня. Препоръчва се за всички области на отглеждане, високо толерантен е на засушаване.

  • ЗОФИЯ С1

Средно късен зимен 2-реден сорт ечемик от най-ново поколение, показал постоянство в добивите през всички години на изпитване. Характеризира се със силен начален старт, развива силни и здрави растения. Зофия е сорт, ценен заради отличните си пивоварни качества. 

С цел да гарантираме най-високо качество на сертифицираните семена производство на Булагро Земя, същите ще се предлагат фабрично третирани за максимално и пълно 100% покритие с фингицид КОНИМА и коренов стимулатор РАДИФАРМ

КОНИМА е контактен и системен фунгицид за обеззаразяване на семена, съдържащ ипконазол и имазалил в микроемулсионна формулация (МЕ). Има както предпазно, така и лечебно действие върху семената от пшеница и ечемик, като защитава и подобрява състоянието на посевите. Конима осигурява отлична защита срещу твърда главня, кореново гниене, снежна плесен, праховита главня, ленточна болест.

РАДИФАРМ съдържа аминокиселини, полизахариди и специфични предшественици на процесите на вкореняването (аргинин, аспаргин и триптофан). Той подпомага отличното поникване на засятите растения и хомогенното рзвитие на всички корени, подхранва културата в началните етапи, повишава устойчивоста на ниски температури и увеличава братенето при житните култури.

Почистването на семената се извършва със семепочистваща техника от най-висок клас на немския производител ШМИД–ЗЕЕГЕР/БЮЛЕР.

Обеззаразяващата машина е ПЕТКУС от последно поколение.

За подробна информация и поръчки се свържете с Вашия регионален Булагро представител тук


Желаем на всички УСПЕШНА ЖЪТВА И БОГАТА РЕКОЛТА!

 

 

 

 

 

Компаниите на Булагро