Начало  ›  Новини  ›  Представяме ви плугове PÖTTINGER SERVO T6000 с оборудване за оран извън браздата

Представяме ви плугове PÖTTINGER SERVO T6000 с оборудване за оран извън браздата

Представяме ви новия полунавесен обръщателен плуг PÖTTINGER SERVO T 6000, оборудван за оран извън браздата. 

Плуговете от серия T 6000 са подходящи за трактори с мощност до 500 к.с. Превключването от оран в браздата към оран извън нея става само с няколко прости стъпки. Опазването на почвата се подобрява чрез използване на трактори с широки гуми, двойни колела или вериги за ефективно предаване на мощността. Но ако това не е възможно поради условията на полето, механизмът за обръщане на плуга може да се настрои и в браздата, ако е необходимо.

плуг пьотингер серво т6000

Когато условията се променят, превключването между оран в браздата и оран извън нея се извършва много бързо в няколко стъпки. Хидравличната система, интегрирана в рамата, избутва гредата на SERVO T6000 навън, така че плугът да следва централно трактора, за да премине в режим на оран извън браздата. Това означава, че може да се използва с трактори с външна ширина до 4 метра, осигурявайки достатъчно пространство за двойни колела или вериги.

За да се осигури постоянно поддържане на дълбочината при оран извън браздата, опционално дълбочинно колело осигурява опора пред първото плужно тяло, така че да се поддържа правилната работна дълбочина. То е шарнирно окачено, с цел да се спести място и да се приближи към гредата на плуга. Благодарение на интелигентно интегрираната хидравлична система, не е необходима допълнителна връзка към хидравличната система на трактора за хидравличния механизъм за регулиране.

Опазване на почвата

Големите трактори често са оборудвани с широки гуми или двойни колела, което води до недостатъчно място в браздата на плуга и понякога шофирането върху разорана земя е неизбежно. Тук се намесва SERVO T 6000 с опция за On-Land оборудване, с която тракторът се движи извън браздата върху необработената земя. Това не само подобрява предаването на мощността на трактора към земята, но също така запазва почвата поради голямата контактна площ на трактора и минимизира вредното уплътняване в по-дълбоките слоеве на почвата. По същия начин елиминира риска от размазване на дъното на браздата поради приплъзване на колелата от трактори, движещи се в браздата. Предотвратяването на уплътняването насърчава растежа на корените на културите, живота на почвата и осигурява достъп до вода и хранителни вещества. Това е основата за здрав посев и успешна реколта.

плуг пьотингер серво т6000

Ефективна и удобна работа

Шофирането извън браздата по време на оран осигурява права линия на теглене, което води до по-ефективен трансфер на мощността от трактора към плуга и по-малко странично теглене, намалявайки износването на земната повърхност. За по-голямо удобство могат да се използват системи за насочване, което гарантира прецизна работа и намалява умората на водача. В допълнение, тракторът е изравнен със земята поради липсата на колела, движещи се в браздата, осигурявайки права и по-ергономична позиция на седене на водача, което е особено важно при дълги работни дни.

Силен партньор

PÖTTINGER SERVO T 6000 е предназначен за използване с мощни трактори до 500 к.с. Възможността за оран с опцията On-Land позволява да се оптимизира още повече наличната мощност на трактора. Това гарантира ефективна оран и надеждно предаване на мощността дори при трудни условия. Тази система е проектирана за години професионална работа.

За повече информация относно плуговете Servo T6000 се обърнете към Вашия регионален представител на Булагро Машини.

Компаниите на Булагро