Начало  ›  Новини  ›  PÖTTINGER представя новия лентов сеносъбирач MERGENTO VT 9220

PÖTTINGER представя новия лентов сеносъбирач MERGENTO VT 9220

Специалистът в обработката на зелени площи PÖTTINGER добави още един нов продукт към обширната си "ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ": Новият агрегат MERGENTO VT 9220 (с работни ширини до 9,20 метра за събиране на откоса в средата и 8,70 метра за странично събиране) е предназначен за събиране на люцерна, детелина и голямо разнообразие от култури, от постоянни пасища до слама. От 1-ви август 2022 г. иновативният специалист за всички видове фуражи е вече наличен за продажба.

Всяко листо е от значение
MERGENTO събира фуража с помощта на подбирача. Междувременно пръстта и камъните остават на земята. Без допълнителен контакт със земята, фуражът се събира от напречните транспортни ленти. Особено при листни и сухи култури, лентовият събирач на PÖTTINGER минимизира загубите от разпръскване, тъй като фуражът не се гребе по земята. Общият резултат е повече енергия, повече суров протеин и по-малко сурова пепел във фуража.

pottinger mergento

Оптимален поток на реколтата
Сърцето на MERGENTO е конвейерът. Перфектно координираната система осигурява постоянен поток от фураж и идеално оформени откоси, дори при къси растения. Транспортната единица се състои от подбирач, притискаща ролка за културите и напречна транспортна лента.

Шестредовият контролиран подбирач осигурява максимална ефективност на събиране с минимално замърсяване на фуража. Реколтата се събира внимателно от земята от последователните подбиращи зъбци и се подава към напречната транспортна лента. Трансферната точка е 120 mm по-висока от транспортната лента - това позволява на фуража да пада свободно върху лентата. Освен това, потокът от растения избутва фуража върху лентата. Конвейерът също така работи надеждно при движение надолу и при късо подрязани култури. Валяците на шасито са разположени много близо до точката, в която зъбците контактуват с културата и осигуряват перфектно следене на почвата.

pottinger mergento

Пълната свобода на движение, гарантирана от централния шарнирен монтаж на ремъчните модули, осигурява постоянно облекчаване на теглото по цялата работна ширина. Това е и основата за 3D копирането на терена. Гениалният дизайн на стрелата с три хидравлични цилиндъра реагира за част от секундата на всякакви неравности в земята. В режим на централно събиране на откоса, вертикалната свобода на движение е от +475 мм до -195 мм, а при странично събиране е от +30 градуса до -13 градуса. Наклонът по посока на движение може да се движи от +11,5 до -0 градуса.

MERGENTO изключва транспортните ленти автоматично при достигане на синора и започва да работи отново в началото на следващата работна дължина. Тази система гарантира перфектно подредени откоси и спестява много време, защото няма нужда да изпразвате напречната транспортна лента в края на откоса. Времето за отлагане на включване и изключване на транспортните ленти може удобно да се регулира с помощта на терминала в кабината на трактора.

pottinger mergento

Удобна работа и максимална гъвкавост
Посоката на въртене и позицията на двете напречни транспортни ленти могат да се регулират удобно от кабината на трактора. В зависимост от формата на полето, обема на фуража и последващата машина за прибиране на реколтата, новият MERGENTO VT 9220 може да постави централен откос, да откоси отляво или отдясно, да направи два единични откоса и дори да натовари фураж за кратък период.

С новия лентов сеносъбирач MERGENTO VT 9220 специалистът в обработката на зелени площи PÖTTINGER отново демонстрира своя опит в постигането на най-добри работни резултати.

Подробна информация и техническа спецификация на машината ще откриете ТУК.

Компаниите на Булагро