Начало  ›  Новини  ›  PÖTTINGER завърши строежа на втората фаза от новия си завод в Санкт Георген

PÖTTINGER завърши строежа на втората фаза от новия си завод в Санкт Георген

Влиза в експлоатация модерна линия за боядисване

На 14 април 2023 г. беше официално открито второто хале в новия завод за сеносъбирачи и балопреси в Санкт Георген близо до централата на PÖTTINGER в Грискирхен, Австрия . След почти година и половина строителство, производителят на селскостопански машини PÖTTINGER стартира модерна линия за катодно грундиране (CDP) и прахово боядисване в тази втора фаза на разширяване.

Само най-високото качество - от самото начало

С инвестиция от 25 милиона евро първата фаза на разширяване на завода в Санкт Георген беше завършена и производството започна през юни 2021 г. Благоприятната ситуация с увеличеното количество поръчки, съчетана със значителен брой нови продукти и произтичащата от това необходимост от увеличен капацитет, доведоха до следващата необходима стъпка: допълнително хале за линия за грундиране и нанасяне на покрития. Модерната сграда с площ от 7 900 м2, включително новия бояджийски цех, представлява инвестиционен обем от приблизително 33 милиона евро. С нейното завършване общата производствена площ на компанията е повече от удвоена!

Новата линия за грундиране и нанасяне на покритие сега придава на частите за сеносъбирачи и балопресите за кръгли бали техния цветен слой боя. До този момент тези части се доставяха от линията за боядисване в централата в Грискирхен. В допълнение, най-съвременните методи за прахово боядисване и защита от корозия привличат договорни поръчки и от външни фирми, изискващи висококачествени покрития. Благодарение на усъвършенстваното оформление на линията за боядисване, поръчките могат да се изпълняват в черен CDP с голяма дебелина на стените и голяма товароносимост. Максималният окачен товар е 1200 кг.

Най-високо качество на боята

Автомобилното качествено покритие с катодно грундиране (CDP) и прахово боядисване е екологичен процес. Не се използва разтворител при смесването и нанасянето на покритията. Процесът на боядисване постига отлична твърдост и следователно по-дълъг експлоатационен живот. PÖTTINGER обединява щадящи околната среда процеси на боядисване с устойчивост.

„Покритието на боята също играе важна роля за осигуряване на високото качество, очаквано от нашите машини. Устойчивото на удар покритие издържа през целия живот на продукта. Това беше една от причините, поради които инвестирахме и в линия за боядисване на това място”, подчертава Грегор Дитахмайр, председател на Изпълнителния съвет, относно тази фаза на разширяване.

Свързан с природата и хората

Като семеен бизнес, PÖTTINGER се чувства отговорна към хората и околната среда. В допълнение към аспектите на устойчивостта на изграждането на новото производствено хале (щедро използване на дървесина, зелен покрив, фотоволтаична система, повторно използване на остатъчната топлина и т.н.), дизайнът на процеса на нанасяне на покритие също зачита възможно най-голямото опазване на ресурсите и околната среда.

Мениджърският екип на PÖTTINGER винаги следи развитието на бизнеса и в резултат на това вече планира следващите фази на разширяване.

Компаниите на Булагро