Начало  ›  Новини  ›  PÖTTINGER откри четвъртия си завод и стартира строежа на новo разширение

PÖTTINGER откри четвъртия си завод и стартира строежа на новo разширение

Четвъртият производствен завод на PÖTTINGER беше открит на 11 юни 2021 г. Собствениците на компанията, мениджърския екип, служителите и малка група поканени гости присъстваха на официалната церемония по откриването на новия завод в Санкт Георген край Грискирхен, Австрия. Първата фаза на разширяване приключи само за една година при инвестиция от 25 милиона евро. Увеличаващият се брой поръчки и ограниченото пространство в основния завод означават, че строителството трябва да продължи бързо. Ето защо по същото време се състоя церемонията по първа копка на следващата фаза.

Точен като часовник

Когато майсторът часовникар и ключар Франц Пьотингер основава компанията през 1871 г., той никога не би предположил, че точно 150 години по-късно, четвъртото производствено предприятие на концерна ще бъде открито под негово име. В допълнение към основния завод в Grieskirchen (Австрия), който произвежда машини за обработка на зелени площи, заводът за сеялки в Бернбург (Германия), заводът за обработка на почвата във Vodnany (Чехия) и новият завод вече завършват квартета. Тук ще се произвеждат балиращи машини и големи сеносъбирачи.

Първата фаза - която осигурява 6300 м2 производствени площи, разположени върху 170 декара  - беше завършена за рекордното време от само една година. За да може да подкрепи продължаващия растеж на компанията, Pöttinger проектира новия си завод по такъв начин, че когато бъде завършен, той ще предложи производствена площ, подобна на тази във фабриката в централата.

Церемонията по първа копка, проведена по време на официалното откриване, бележи началото на строителството на втората фаза на разширение. Този нов етап предвижда разширяване с около два пъти по-голяма от сегашната производствена площ и инвестиция от около 45 милиона евро. В бъдеще висококачественото боядисване на машините също ще се извършва в новия завод. Катодното потапяне е екологичен процес на нанасяне на покрития. При смесването и нанасянето на боите не се използва разтворител. Това дава на машините PÖTTINGER привличащи вниманието покрития, които имат по-дълъг експлоатационен живот.

"Доволни сме от положителното развитие на нашия бизнес и искаме да използваме инерцията на настоящото търсене, за да постигнем устойчивост чрез разширяване на дистрибуцията и въвеждане на нови продукти. Това развитие ще бъде подкрепено по най-добрия възможен начин от тези фази на разширяване", казва Грегор Диетахмайр, говорител на мениджърския екип, доволен от продължаващата работа по разширяване.

Обратно към природата

Като семеен бизнес и производител на селскостопански машини, Pöttinger се фокусира върху хората и околната среда. При разработването на своите машини целта е не само най-добрите работни резултати, но и максималното запазване на ресурсите. Устойчивостта също е приоритет при изграждането на новите сгради.

  • Ето защо дървото е използвано навсякъде като възобновяем строителен материал.
  • Прилагането на зелен покрив намалява до минимум ефектите от запечатването на почвата.
  • Подовото отопление е внедрено, за да се използва оптимално остатъчната топлина от производствените процеси.
  • Енергоспестяващите мерки като използването на LED технология, висококачествената топлоизолация и възстановяването на топлината, вече са част от философията на PÖTTINGER.

Естественият външен дизайн насърчава биологичното разнообразие: 6000 м² цветна поляна пред завода и няколко кошера осигуряват по-нататъшна интеграция в природната среда.

„Естествената околна среда се отличава с покрити с дърво и зеленина открити пространства, на които служителите могат да се насладят по време на почивките си“, казва ентусиазираният Йорг Лехнер, управляващ директор, отговорен за строителния проект. След което допълва: „Новата сграда ще създаде допълнителна стойност в региона, тъй като отново укрепваме корените си в Австрия; производствена база с високи стандарти за качество“.

Около 60 служители ще започнат да сглобяват балопресите IMPRESS и големите сеносъбирачи TOP. Монтажната линия е ергономично работно място, проектирано по най-високите стандарти. „Когато допълнителната сграда бъде завършена, ние ще можем да предложим на още 30 до 40 души висококачествено работно място тук“, казва  още Йорг Лехнер, който отговаря за производството.

Почитайте миналото - бъдете бъдещето

Изграждайки новия завод близо до седалището на групата, международната компания за селскостопанска техника почита местните си корени. "Предприемаческият стремеж на основателя Франц Пьотингер постави основата на международно успешна компания преди 150 години с развитието на неговата машина за рязане на фураж. Този положителен дух ще продължи да процъфтява в новия завод. Продължаващото развитие на компанията, подкрепено от висококачествени продукти, които са технически изключителни, определя темпото за по-нататъшни фази на разширяване. Докато определяме своя път към бъдещето, ние се ръководим от нашето мото: Всеки има нужда от земеделие ", казва Грегор Диетахмайр, подчертавайки някои от основните ценности на компанията.

Компаниите на Булагро