Начало  ›  Новини  ›  Самотоварещото ремарке Pöttinger Jumbo 7000 спечели първо място в конкурса FARM MACHINE 2022

Самотоварещото ремарке Pöttinger Jumbo 7000 спечели първо място в конкурса FARM MACHINE 2022

Фуражните ремаркета от новата серия JUMBO 7000 се окичиха със златен медал в категорията “Събиране на фуражи”

Високопроизводителното самотоварещо се сенажно ремарке от серията JUMBO 7000 на PÖTTINGER е две стъпки напред благодарение на своята висока ефективност и изключително качество на работа. Новата концепция и нейните иновативни характеристики бяха това, което затвърди решението на журито във „FARM MACHINE 2022“. JUMBO спечели вота на аграрните журналисти в категорията "Прибиране на фураж". Наградата беше връчена онлайн на 4 март 2022 г.
Сериятa Jumbo 7000 имаше два много силни конкурента в лицето на Kverneland Vicon FixBale 500 и Krone EasyWrap, които обаче не можаха да се преборят за почетното отличие. Отличителното при Pöttinger  Jumbo 7000 е това, че ремаркето е подходящо за трактори до 500 к.с, което го прави единственият модел на пазара днес с такава възможност. Иновативната и интелигента система за товарене, която неимоверно улеснява работния процес, беше другата голяма опция, която наклони везните именно към Jumbo 7000.

“Pöttinger в серията си Jumbo 7000 са създали една истинска алтернатива на фуражокомбайн”, коментира Евелин Шмайлцл, член на журито в конкурса.
 
Основата за успех
"FARM MACHINE 2022", международното отличие за нови продукти и иновации в селскостопанските технологии, е новото име на добре известната "Машина на годината". Престижната награда се връчва от аграрни журналисти, работещи за земеделски медии по целия свят. Има по един победител във всяка от 12-те категории (плюс награда за избор на публиката).
 
С тази награда журито призна уникалността на многофункционалното роторно самотоварещо се ремарке с неговата нова концепция за задвижване, оптимално предаване на мощност и други иновативни компоненти. JUMBO може да се похвали с изключително успешното си минало: през 1999 г. започва неговият международен успех. През 2009 JUMBO е награден със сребърен медал за AUTOCUT, автоматичната система за заточване на ножове, по време на Agritechnica е обявено за "Машина на годината 2010". PÖTTINGER, световният лидер на пазара на сенажни ремаркета, е проектирала новата серия JUMBO 7000 за максимална мощност на трактора от 500 к.с. Многобройните нови разработки (подвижен преден панел, интелигентна автоматична система за товарене, хидравлично управляван плаващ подбирач, допълнителен проследяващ валяк, нов товарен ротор и много други) правят прибирането на реколтата още по-ефективно. Новият дизайн превърна флагмана на PÖTTINGER в грабваща погледа модерна машина, която прави работата лека и забавна.
 
PÖTTINGER изразиха своето огромно удовлетворение от спечелването на наградата „FARM MACHINE 2022“ в категорията за събиране на фураж. Грегор Дитехмайр (Говорител на управителния съвет) и Маркус Балдингер (изпълнителен директор "Изследвания, развитие, дигитализация") приеха наградата онлайн: „Тази специална награда е приятно потвърждение, че постигнахме целта си с нашите високи стандарти в развитието на новото поколение на JUMBO. Най-високото качество на фуража и рентабилността правят процеса по събиране на сенаж още по-приятен." Двамата управляващи директори са доволни, че PÖTTINGER е международно признат като специалист за постигане на най-добри работни резултати.

Третото и най-голямо поколение на серията Jumbo идва с многобройни иновативни разработки:

  • 48 ножа на режещия блок Powercut, които позволяват теоретична дължина на рязане от 34 мм;
  • Възможни са до 400 кг/м3 компресия. Операторите могат да избират между три режима: бързо зареждане, средна компресия и висока компресия. А в съответствие с избора, три сензора управляват интелигентно предната част.
  • Ремаркетата от серията дават и повече от половин тон товароносимост за транспортни задачи.

Ремаркетата са произведени от най-висококачествени материали и отговарят на най-новите стандарти при производството на такъв тип техника. Произведени са с прецизно майсторство и се отличават с модерен дизайн.

Компаниите на Булагро