Начало  ›  Новини  ›  Изпитателният център на Pöttinger с нови възможности

Изпитателният център на Pöttinger с нови възможности

Технологичният и иновационен център TIZ Landl Grieskirchen (AT), чиито основен наемател е компанията Pöttinger, завърши втората фаза на своето разширяване и през февруари 2023 новото хале TIZ 3 успя да започне работа.

Най-новото оборудване за тестване още от самото начало

Центърът за технологии и иновации е основан през 2002 г. Има трима акционери, всеки от които държи една трета от акциите: група от три местни общини (Grieskirchen, St. Georgen и Tollet), Pöttinger Landtechnik GmbH и агенцията Business Upper Австрия. TIZ Landl и Pöttinger като водеща компания управляват този център за изследване и изпитване от последно поколение в тясно сътрудничество. През годините центърът си спечели отлична репутация в международен план. Тестовият център на Pöttinger предлага конструиране на прототипи, както и технологии за тестване, измерване и проверка. Той се използва не само за селскостопанските машини на Pöttinger, но и за провеждане на пилотни проекти за външни клиенти в сътрудничество с TIZ Landl GmbH. По време на разработването на селскостопански машини, центърът за изпитване има за задача да генерира необходимите знания за прехвърляне към серийно производство и да си сътрудничи с компании за изпитване, за да гарантира възможно най-добрия работен резултат. Освен това тук се провеждат тестове за издръжливост на тестовите платформи, които покриват пълния експлоатационен живот при работни условия като тези на полето.

Новата част на сградата (TIZ 3) увеличава капацитета и предоставя 1800 м² допълнителна площ. 1300 м² от тях са предназначени за тестване на технологии, а останалите са за прототипиране. Оборудването включва станция за тестване на компоненти с площ от 360 m², за тестови платформи с индивидуални настройки, както за клиенти на TIZ Landl GmbH, така и за земеделски машини на Pöttinger. Изпитващите цилиндри се захранват от хидравличен агрегат с мощност 400 kW. Два 10-тонни крана са в състояние да повдигнат напълно сглобени машини на тестовата платформа. На първия етаж има модерни офиси и заседателни зали на 500 м² площ, където тестовите инженери на Pöttinger и TIZ Landl GmbH работят в тясно сътрудничество при управлението и планирането на тестовите проекти.

TIZ Grieskirchen разполага с най-модерното оборудване за тестване на компоненти в Европа.

Pöttinger го използва, за да провежда интензивни тестове на своите селскостопански машини. TIZ Landl GmbH също така извършва задачи за тестване за външни компании от много различни страни, които се възползват от експертния опит в тестването на селскостопански технологии.

По-специално, новото разширение добавя тестово легло за работно натоварване за комплексен анализ на цели машини. Той също така предоставя достъп до тестови сценарии за е-мобилност, включително тестване на компоненти с високо напрежение. Маркус Балдингер, управляващ директор на Pöttinger, обяснява мотивите: „В допълнение към инвестициите в нашите модерни производствени предприятия, ние имаме силен фокус върху възможностите за тестване и проверка на нашите селскостопански машини. Тази допълнителна инвестиция в TIZ 3 ни помага да изпълняваме обещанието си към нашите клиенти по отношение на високо качество, здравина, надеждност и издръжливост." Тестовете, които симулират реални работни условия, спестяват до 75% от времето и разходите в сравнение с практическите тестове, извършвани на място. Резултатът от разширението е, че сега има много ново пространство, създадено в един от най-модерните центрове за тестване на компоненти в Европа, за да предложи още повече възможности.

Нашата технология е за най-добри работни резултати. Ние се стремим да предоставим най-високо качество, надеждност и издръжливост. С допълнителната зала и технологиите от последно поколение имаме възможност да предложим на нашите клиенти още повече. Сега, когато можем да извършваме и тестове за електронна мобилност, ние сме в крак с времето в привличането на нови компании чрез TIZ Landl GmbH“, казва Маркус Балдингер, уверен в успеха на последната фаза на разширяване. Новите офиси предлагат и атрактивни работни места във високотехнологична среда.

Компаниите на Булагро