Начало  ›  Новини  ›  PÖTTINGER е Иновационен Лидер за 2022

PÖTTINGER е Иновационен Лидер за 2022

PÖTTINGER е Победител в Иновациите за 2022 г
Производителят на селскостопански машини е една от най-иновативните компании в Австрия.

Въз основа на проучване, проведено от IMWF (Институт за управление и бизнес изследвания, базиран в Германия) между май 2021 г. и април 2022 г., австрийската семейна компания PÖTTINGER беше обявена за Победител в Иновациите за 2022 г. Оценката на 317 000 отчети и различни бази данни относно финансирането на научни изследвания потвърждават това отлично постижение.

PÖTTINGER, която е сред 1650-те най-големи компании в Австрия, въведе значителни иновации в своята индустрия и се счита за много иновативна. Списъкът на победителите е впечатляващ: включва например компании като Voestalpine AG, Rosenbauer и FACC.

Отворени за нови идеи

Големите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност се изплащат. Иновативната сила на компанията за селскостопански машини е призната и е ясно отразена в нейния бизнес успех. Осигуряването на растеж и създаването на работни места са ключови крайъгълни камъни тук. С многобройни иновации за насърчаване на най-добрия фураж и най-добрата почва, машините на компанията впечатлиха земеделските производители по целия свят. По отношение на самотоварещите се сенажни ремаркета, PÖTTINGER е безспорен лидер на световния пазар от много години. В допълнение към голямото разнообразие на продуктовата гама, успехът на компанията се дължи и на много гениални технически характеристики. Системата за подпомагане SENSOSAFE за откриване на диви животни е пример за изключителна иновация. Тя засича диви животни по време на процеса на косене, така че животните да могат да бъдат спасени. Сеялката AEROSEM VT е друг пример за машина, която е разработена, за да предложи възможно най-голямо опазване на почвата, като същевременно осигурява перфектно полагане на семената.

В допълнение към своите иновативни машини и дигитални решения, PÖTTINGER е специализирана в отворените иновации. Компанията организира хакатони, където креативни младежи от университети и училища са поканени да разработят иновативни решения на конкретно предизвикателство и да изградят прототипи. Компанията за земеделска техника е партньор и в мрежата Pier4. Това е платформа, в която стартиращи фирми представят своята компания и проектите, по които работят. Благодарение на нея PÖTTINGER успява да натрупа ценен опит в нови технологични направления. Друг проект е тясното сътрудничество на компанията с JKU, университета Йоханес Кеплер в Линц, където е създадена работна станция в Центъра за Отворени Иновации LIT. Компетенциите на науката и индустрията са обединени тук.

Като победител в иновациите, PÖTTINGER може да гледа в бъдещето с увереност, защото успехът в голяма степен се определя от иновативните продукти и услуги, които дават добавена стойност и улесняват работата на земеделците от цял свят.

Компаниите на Булагро