Начало  ›  Новини  ›  PÖTTINGER с най-голямата задно-монтирана косачка с кондиционер

PÖTTINGER с най-голямата задно-монтирана косачка с кондиционер

Новата косачка NOVACAT 402 ED

PÖTTINGER с най-голямата задно-монтирана косачка с кондиционер

Pöttinger, австрийският производител на селскостопанска техника, добавя още един акцент към своята вече широка гама косачки: NOVACAT 402 ED с работна ширина 3,88 м е най-голямата задна косачка с кондиционер на пазара.

pottinger novacat best forage

Бързо, равномерно съхнене

Кондиционерът ED на косачките NOVACAT 402 ED осигурява леко и равномерно полагане на откоса. Името ED (изключително сухо) е гаранцията. V-образните палци от закалена стомана са с гумено покритие. Това гарантира удължен експлоатационен живот. Палците удрят стъблата на растенията. Кръглият капак на кондиционера с голям обем и регулируемите направляващи лопатки позволяват разстилането на откоса на леко и проветриво одеяло, както и бързото и равномерно изсъхване. Интензивността на кондициониране е регулируема. В зависимост от индивидуалните изисквания, е възможно широко разпръскване на сенажа или формиране на откос.

Нов детайл на NOVACAT 402 ED е лекият капак на кондиционера, който се състои отчасти от алуминий.

Хидравличното регулиране на навесната система осигурява лесен монтаж, без да се налага да регулирате навеса на трактора. Необходимото облекчаване на теглото и идеалният просвет при синора са допълнителни предимства. Когато косящата греда е повдигната, тя се задържа здраво от стабилизиращ цилиндър. Това улеснява движението по откоси и осигурява по-голяма стабилност по време на транспортиране.

По време на транспортиране косачката се завърта хидравлично назад. Това става лесно и комфортно от седалката на трактора с помощта на цилиндър с двойно действие. В резултат, това, което се случва отзад, винаги се вижда ясно. Въртящият се механизъм изпълнява ролята и на устройство за защита от сблъсък. Косачката е готова да работи веднага, без да е необходимо да напускате кабината. Това прави косенето приятно изживяване.

pottinger novacat best forage

По време на косене безопасността е от първостепенно значение

Както при всички хоризонтално сгъваеми косачки, като опция за NOVACAT 402 ED се предлага и противотежест за безопасно поведение при транспорт. Количеството добавен баласт е гъвкаво и може да достигне до 530 кг. Това увеличава натоварването на колелата отзад вляво. В допълнение, торсионното натоварване на задвижващия вал е намалено, което прави по-безопасно управлението.

Компаниите на Булагро