Начало  ›  Новини  ›  PÖTTINGER стартира строежа на четвърти завод

PÖTTINGER стартира строежа на четвърти завод

Австрийският концерн PÖTTINGER стартира строежа на четвърти завод в австрийския град St. Georgen, намиращ се на 5 км от централата на компанията в Grieskirchen. На 30-ти април в присъствието на двамата собственици - Heinz и Klaus Pöttinger, бе проведена официалната церемония със символичната "първа копка". Въпреки трудната ситуация в целия свят, Pöttinger продължава да следва плановете си за инвестиции и разширяване, а новият завод се очаква да отвори врати през лятото на 2021-ва година. Инвестицията от 25 милиона евро ще осигури монтажна линия с площ от 6300 кв.м. за рулонни балопреси Impress и сеносъбирачи TOP с 4 ротора. 

Повече успех с PÖTTINGER
 
Със своята история, продължаваща почти 150 години, производителят на селскостопанска техника показва как се култивира успехът: когато почти 2000 отдадени служители по целия свят, иновативна продуктова гама и визионерски предприемачески дух работят заедно. Сега те пишат следващата глава: със седалището в Grieskirchen (AT), съсредоточено върху машини за обработка на тревни пощи, фабриката за технологии за сеитба в Бернбург (DE) и центъра за почвообработващ инвентар във Воднани (Чехия), PÖTTINGER разширява своя опит в областта на тревните площи още повече, като отворя още един завод в Австрия.
 
Това разширяване се превръща в необходимост за компанията, предвид световния успех, постигнат чрез непрекъсната интернационализация. От една страна, увеличаването на обемите на продажбите доведе до затруднения в производствената линия. От друга страна, все по-голямото търсене на още по-големи селскостопански машини засилва необходимостта от разширяване на производството. Мястото в St. Georgen е идеално за целта и предлага допълнителни възможности за разширяване в бъдеще.
 
Всички добри неща идват по 3
 
Компанията възнамерява да продължи с тази инвестиция, въпреки настоящата ситуация. С полагането на фундаменталния камък за новия завод, PÖTTINGER започва третия си строителен проект в родната си Австрия, след разширяването на завода в Grieskirchen и изграждането на новия логистичен център за резервни части в Taufkirchen. Ще бъде изграден модерен завод, който ще се впише хармонично в пейзажа. Голямо значение се отдава на природосъобразната архитектура, включваща зелени покриви, щедри зелени пространства и използването на дърво като строителен материал.
 
Инвестиции в бъдещето
 
„Пазарът определя напредъка на фазите на разширяване“, обяснява Йорг Лехнер, управляващ директор, отговорен за този строителен проект. "Планирахме тези инвестиции да бъдат рентабилни, като същевременно следим пътя напред." За момента на площадката от 17 хектара ще бъде изграден завод с площ от 6 300 кв.м. Плановете за продължаващо гъвкаво разширяване вече са налице.
 
Най-добрият фураж
 
Най-новото допълнение към разширеното продуктово семейство на PÖTTINGER е балопресата IMPRESS. Новият й дом ще бъде в завода в St. Georgen, заедно с големите 4-роторни сеносъбирачи. Следващите фази на разширяване ще включват монтажна линия за най-големите машини от зелената линия на PÖTTINGER.
Броят на служителите, необходими в новия завод, естествено ще се увеличава с развитието на всяка фаза на разширяване. Голяма част ще се състои от доказан екип, който има опит да сглоби тези машини по най-високите изисквания за качество.

Компаниите на Булагро