Начало  ›  Новини  ›  Новото самотоварещо ремарке PÖTTINGER JUMBO 8000 реже много по-късо

Новото самотоварещо ремарке PÖTTINGER JUMBO 8000 реже много по-късо

Високопроизводителните самотоварещи се ремаркета JUMBO 8000 от PÖTTINGER са две стъпки напред. С новата система за късо рязане, лидерът на световния пазар на сенажни ремаркета направи поредната иновация.
Новият JUMBO 8000 нарязва фуража с почти 30 процента по-късо: Това означава още по-високо качество на фуража, без да се прави компромис с производителността на товарене. Защитено до въртящ момент от 3500 Nm, ремаркето вече може да осигури по-висока производителност от самоходен силажокомбайн.
 
Машината се предлага за продажба от 1 август 2022 г.
 
Впечатляваща технология
 
При сегашното ниво на технологията, са възможни теоретични дължини на рязане на сенажа от най-малко 34 мм със самотоварещи ремаркета. Благодарение на новата концепция на задвижването, ротора, системата за нарязване с 65 ножа и теоретична дължина на рязане от 25 мм, JUMBO 8000 може да реже почти 30 процента по-късо от преди. Новият модел изисква само 15 процента повече мощност.*
 
Ножовете са индивидуално защитени и могат просто да се изместят от пътя на чужди предмети. Системата за автоматично товарене вече включва допълнителен опционален сензор върху носача на роторния скрепер. Това означава, че до четири сензора (въртящ момент на ротора, хидравлични налягания, товарене на материал и т.н.) се използват за оптимизиране на процеса на товарене. Новата сензорна система разпознава предварителното уплътняване на фуража директно над ротора и активира пода на скрепера, преди да възникне механична повреда. В резултат на това JUMBO 8000 винаги може да използва оптимално пространството вътре в товарната камера, независимо от вида на културата.
 
Късо рязане за повече добив
 
При прибирането на тревен силаж, всеки фермер иска да получи възможно най-високо качество на фуража, за да увеличи печалбите си. Един от основните фактори, влияещи върху качеството на фуража, е теоретичната дължина на рязане. Това е и предимството на самотоварещото ремарке - неговата къса дължина на рязане. Късо нарязаният фураж може да се уплътни по-добре, което води до по-бързо намаляване на pH стойността. Това намалява риска от провал на ферментацията и има положителен ефект върху стабилността на тревния силаж. От друга страна има положителен ефект върху здравето и продуктивността на добитъка. Така новият JUMBO доставя реколта с оптимална дължина на рязане, което животните оценяват.
 
Друго предимство, увеличаващо добива при по-късата дължина на рязане, е 10 процента по-високата плътност на натоварване в сравнение с ремарке с дължина на рязане 34 мм. По-високият полезен товар също допринася за по-голяма ефективност на разходите, благодарение на по-високата плътност. 
 
Въпреки сравнително малкото разстояние между ножовете от 25 мм, все още е възможно да се използва автоматичната система за заточване на ножове AUTOCUT. Това спестява както гориво, така и време. AUTOCUT гарантира, че ножовете са винаги остри по време на работа. Изискванията за мощност и разходът на гориво могат да бъдат намалени с до 20 процента в резултат на това.
 
Колкото по-късо, толкова по-добре: JUMBO
 
PÖTTINGER, номер 1 в самотоварещите ремаркета, отново демонстрира как висококачественият фураж може да бъде прибран още по-ефективно и рентабилно с помощта на новия JUMBO 8000 с още по-къса дължина на нарязване.
 
Доволни собственици на ферми от различни страни потвърждават, че "Нарязаната дължина е идеална за здравето на добитъка. В допълнение към спестяването на разходи, тази система гарантира най-доброто качество на силажа."
 
Вижте всички модели сенажни ремаркета PÖTTINGER ТУК.
 
* BLT Wieselburg в HBLFA Francisco Josephinum (Австрия)

Компаниите на Булагро