Начало  ›  Новини  ›  Новата сеялка Terrasem от POTTINGER

Новата сеялка Terrasem от POTTINGER

Новата пневматична мулчираща сеялка TERRASEM

Перфектно и ефективно изсяване с Pöttinger

В допълнение към оптималните почвени и метеорологични условия, изборът на правилната технология на сеялката е от съществено значение за перфектното поникване на семената. Концепцията за мулчиране TERRASEM на Pöttinger комбинира обработка на почвата, уплътняване, внасяне на тор и сеитба в една машина: перфектната комбинация от висока производителност, надеждност и прецизно полагане на семена, които ще отговарят на изискванията и на най-взискателните фермери.

TERRASEM – универсалното решение за всяка ситуация

Тази новоразработена сеялка със или без пасивна подготовка за сеитба осигурява впечатляваща производителност със своето прецизно универсално дозиране и перфектна система на изсяване с дискове, за да гарантира точно полагане на семената. Гъвкавата работа и възможността да положите до три компонента едновременно при постоянно висока производителност гарантират оптимално сеене за най-добро поникване на семената. Високопроизводителните характеристики на Pöttinger TERRASEM увеличават добивния потенциал и повишават печалбата на фермера. Новият TERRASEM ще бъде наличен от ноември 2021 г.

Предимствата се виждат ясно

  • Голяма гъвкавост с инжекционна дозираща система или дозираща система с бункер под налягане за успешно изсяване.
  • Здрава конструкция за максимална производителност с работни ширини от 3 до 9 метра
  • Дискова секция за равномерна обработка и чисто семенно легло
  • Подходяща за директно мулчиране, както и за работа върху изорани полета

Удобна работа без криволичене

Новата конфигурация на дисковата секция гарантира, че машината работи на 100% в права линия. Дисковата секция, а също и торовнасящите дискове (D Z-machine) и изсяващите дискове са монтирани в „X“ конфигурация. Оптималната подготовка на семенното легло се гарантира от агресивния ъгъл на работа на дисковете. Те нямат нужда от гресиране, защото са монтирани на капсуловани лагери.

Множество възможности за изсяване

Единично изсяване, двойно изсяване и двойно смесено изсяване са ключът към перфектното поникване на семената. За да съответства на условията на полето и ротацията на култури от фермера, е налично разнообразие от възможности за приложение на семена, семена и тор, както и допълнителни елементи, като микро-гранулати, съпътстваща култура или втори тип семена с моделите TERRASEM D Z. Различните компоненти могат да бъдат положени на различна дълбочина.

Оптимална плътност на растенията

Доказаната система за изсяване DUAL DISC (Двоен диск) осигурява идеална плътност на растенията. С междуредово разстояние от 12,5 см стандартно или 16,7 см като опция се осигурява оптимално развитие на растенията и до голяма степен се потискат плевелите.

Две системи за дозиране

Според избора на машина, са налични две системи за дозиране. Сеялките с един бункер са оборудвани с инжекционно дозиране - TERRASEM 3000 D до V 6000 D, както и всички модели TERRASEM CLASSIC без дискова секция и без торовнасяне.

Всички модели TERRASEM D Z с двоен бункер за семена са оборудвани с дозираща система с бункер под налягане. Двойният бункер с фиксирано съотношение 60:40 може да бъде напълнен и на 100% само със семена.Интегрирани сензори за диференциално налягане гарантират надеждността на системата.

 За повече информация относно новите мулчиращи сеялки Pöttinger Terrasem се обърнете към Вашия регионален търговски представител на Булагро Машини АД. 

 

Компаниите на Булагро