Начало  ›  Новини  ›  Ново партньорство между NEXAT и Einböck с XXL култиватор за редови култури CHOPSTAR-MAX

Ново партньорство между NEXAT и Einböck с XXL култиватор за редови култури CHOPSTAR-MAX

Заедно с NEXAT, Einböck представя новия XXL култиватор за редови култури CHOPSTAR-MAX.

Ново сътрудничество стартира между австрийския производител на почообработваща и изсяваща техника Einböck и базираната в Германия иновативна компания NEXAT. Einböck оборудва нейната автономна машина с култиватор за редови култури XXL. Целта на сътрудничеството е да се предложат машини за модерни земеделски практики (конвенционални ферми, извършващи механична борба с плевелите) с новия редови култиватор CHOPSTAR-MAX, оборудван със система за направляване с камера ROW-GUARD.

„Освен основната си цел да извършва механичен контрол на плевелите, новото приспособление NEXAT е проектирано също така да раздробява и аерира почвата. Това увеличава добива на културата! Освен това приложението на химически продукти за борба с плевелите може да бъде намалено“, обяснява изпълнителният директор. NEXAT е интегрирана система за растително производство, в която всяко приложение е самозадвижващо се. Тя може да се използва за всички дейности в растениевъдството - от обработка на почвата и сеитба до защита на културите и прибиране на реколтата. Оборудвана е с периферна система за наблюдение чрез кабина, която може да се завърти на 270°. Голямото предимство е, че инструментите се носят, а не се дърпат. В допълнение, методът Widespan-CTF (Controlled Traffic Farming) намалява площта, която се задвижва, с до 95%, което има положителен ефект върху здравето на почвата и води до по-високи добиви в дългосрочен план. Иновативната машина спечели златен медал на Agritechnica Innovation Awards за 2022 г.

Немският производител сподели, че е доволен от нарастващото търсене за използване на системата NEXAT във все повече работни процеси и е много щастлив, че намери нов професионален партньор за механичен контрол на плевелите в лицето на Einböck. "Двете компании споделят едни и същи ценности и също така са много сходни в начина, по който работят. В резултат на това този първи общ проект се появи много бързо след среща на миналогодишното изложение Agritechnica", казаха компаниите в съвместно прессъобщение.

След успешното тестване на иновативната предсерийна машина тази пролет, която беше използвана на 14 м работна ширина и разстояние между редовете 50 см при царевица, през следващата година ще бъдат произведени допълнителни инструменти за механичен контрол на плевелите за NEXAT, които се използват по целия свят.

Компаниите на Булагро