Начало  ›  Новини  ›  Новият компактен товарач Schäffer 2630: ефективност, гъвкавост и комфорт при управление

Новият компактен товарач Schäffer 2630: ефективност, гъвкавост и комфорт при управление

На тазгодишното изложение EuroTierin в Хановер, Schäffer представи новия си модел 2630, компактен товарач, който постига отлични резултати при работа. 2630 е първата машина от своя клас, която използва електронно управляваното задвижване на Schäffer, осигуряващо по-голям комфорт при шофиране, намалени експлоатационни разходи и подобрена ефективност в сравнение  с предшествениците си.

Schäffer 2630 наследява популярния модел компактен товарач Schäffer 2034, особено подходящ за малки и средни ферми. Новият 2630 е мощен товарач с капацитет 18.5kW /25 к.с. и е единствената машина, комбинираща концепцията за задвижване при високо налягане с електронно управлявано устройство за автоматично управление. 3-цилиндровият мотор Kubota с капацитет от 1.7 литра е с особено висок въртящ момент. Високото работно налягане от 510 бара намалява количеството масло, необходимо за задвижването и работaта на хидравлична система, което води до повишена ефективност и икономия на гориво. Друго съществено предимство на задвижването при високо налягане е бързото ускорение до 20 км/ч. За тази цел карданен вал осигурява предаване на мощност към предната ос, което гарантира високи нива на тягата. Новите оси с 6 дупки повишават допълнително ефективността и намаляват консумацията на гориво, благодарение на адаптираното им съотношение на предаване.

Допълнителен комфорт при управление и работа осигуряват системите High Traction Force (Висока теглителна сила, HTF) и Schäffer Power Transmission (Schäffer Предавателна Трансмисия, SPT). HTF е автоматична система за управление на тягата, която позволява на товарача да доставя най-голяма теглителна сила дори при висока предавка. Товаозначава, че не е необходимо ръчно превключване на предавките при шофиране по нагорнище или набутване на купчина маса.

2630 е първата машина в своя клас, която използва SPT - електронно управляваното задвижване от Schäffer, което се оказа особено успешно при машините от по-голямите серии на Schäffer. SPT осигурява значително увеличение на ефективността на машината, подобрява гъвкавостта ѝ и предлага на оператора редица нови възможности, включително круиз контрол за запазване на постоянна скорост на движение независимо от оборотите на двигателя, което е особено изгодно при работа с дозиращи устройства за подаване на фураж, разпръсквачи на слама, мулчири или метли.

 

За компанията Schäffer

Schäffer Maschinenfabrik GmbH е един от водещите производители на компактни челни, колесни и телескопични челни товарачи, приложими както в селското стопанство, градината и ландшафтната поддръжка, така и в строителството и други индустрии. От ниско компактно товарачно съоръжение до телескопичен колесен товарач с работно тегло 13 тона, Schäffer е водещ доставчик на товарачи в Европа. Фирма Schäffer е известна като иновативна и гъвкава международна компания с разнообразна гама от продукти. Научете повече на www.schaeffer.de/en или на нашия сайт www.bulagro.com

Компаниите на Булагро