Начало  ›  Новини  ›  Кои са най-предпочитаните култиватори на Einböck в България?

Кои са най-предпочитаните култиватори на Einböck в България?

EINBÖCK са един от водещите производители на селскостопански машини в Австрия. Заводът им се намира се в Дорф ан дер Прам в област Шердинг (Горна Австрия). Като семеен бизнес, управляван от четвърто поколение на фамилията EINBÖCK, те са фокусирани в производството на специализирани „нишови продукти“ от 1934 г. Компанията е едни от пионерите в производството на машини за грижа и обновяване на пасищата, както и в сектора на оборудването за механична грижа за културите за биологично земеделие .

Всички машини се произвеждат изключително в Дорф ан дер Прам, Горна Австрия, на производствена площ от над 40 000 м², а над 80% от продукцията се изнася по целия свят. Към момента компанията е в процес на разширяване на своите производствени мощности, чрез строежа на втора модерна фабрика, която ще им позволи в близко бъдеще да удвоят капацитета си. Новата фабрика ще разполага с последните технологии в бранша, а това ще повиши и качеството на продуктите.

В България брандът EINBÖCK вече 11-та година успешно се представя от Булагро Машини. По време на ежегодното изложение Бата Агро показахме три от най-популярните модели култиватори сред родните земеделци, а именно Aerostar, Rotarystar и Taifun. 

Мартин Вагнер, директор Продажби в EINBÖCK

Ротационен култиватор EINBÖCK ROTARYSTAR

EINBÖCK ROTARYSTAR е перфектната машина за аериране на почвата и за разбиране на почвената кора, даваща по-добър достъп на растенията до вода и азот от въздуха. Благодарение на специалната форма на работните органи – тип звезда, машината много агресивно действа на плевелите и в същото време е нежна към културите. Секциите са с хидравличен контрол, което означава, че на всяка секция можем да упражним различен натиск в зависимост от състоянието на почвата и развитието на културите.

Универсален предсеитбен култиватор EINBÖCK TAIFUN

EINBÖCK TAIFUN е универсален култиватор, познат много добре в България. През пролетта отлично подготвя сеитбеното легло преди сеитба, но също така може да се ползва и веднага след жътва за обработка на полета с растителни остатъци. Ако работим след плуг, имаме много добра подравняваща дъска, след която първите два реда са с работни органи с ширина 53 мм, с разстояние между тях 15 см. Те много добре проникват в почвата дори и при тежки условия. Следват трети и четвърти ред работни органи тип пачи крак с ширина 20 см, които разрязват растителните остатъци и корени след жътва и изкореняват плевелите.
Следващата стъпка е подготовка на семенното легло и подравняване на почвата. За това имаме заравнители, събиращи растителните остатъци. Последната секция е заден валяк, който прави притискане на почвата. Зад него има зъбци, изнасящи плевелите на повърхността на почвата, за да могат те изсъхнат. Понеже машината е голяма - със седем метра работна ширина, тя разполага с гуми на транспортно шаси за придвижване, а транспортната ширина е 3 метра.

Аератор EINBÖCK AEROSTAR

EINBÖCK AEROSTAR е иглен култиватор с работна ширина 12 метра, с 480 работни пружини. Използва се за механичен контрол на плевелите не само в биофермите, но и в стопанства, които искат да намалят използването на пестициди. Най-важната част на машината са вибриращите работни органи, с контрол на натиска. С тази машина пръсканията могат да бъдат редуцирани. Благодарение на нея не само се контролират плевелите, но се оказва положителен ефект за аерацията на почвата и разбиването на буците. Подпомага културите да растат силни и здрави. Характеризира се с висока производителност, като може да работи със скорост до 8-12 км в час.

Цялата продуктова гама на EINBÖCK можете да разгледате ТУК.

Компаниите на Булагро