Начало  ›  Новини  ›  Оценка на азотния статус на културите с помощта на N-Pilot в Булагро Земя

Оценка на азотния статус на културите с помощта на N-Pilot в Булагро Земя

На 9-ти март в с. Яздач проведохме практическа демонстрация на иновативния уред N-Pilot, с помощта на който се измерва азотният статус на културите. Уредът бе спечелен от търговския екип на Булагро АД за реализирани продажби на торове Бореалис L.A.T. 

N-Pilot е преносим безконтактен оптичен уред, който измерва усвоения азот на база на отразената светлина от повърхността на растенията и дава незабавна препоръка за количеството азот, необходимо за културата. N-Pilot дава препоръка за азотно торене при житните култури и общото количество азот, което трябва да се приложи след възобновяване на вегетацията при рапицата.

Представители на Бореалис L.A.T показаха колко лесно се използва уреда в две полета - пшеница и рапица. Едно измерване отнема около 20 секунди и може да се повтори толкова пъти, колкото е необходимо. 

Уредът ще бъде неизменен помощник в стопанството на Булагро Земя в с. Яздач, където вече се използва активно за оценка и регулиране на азотното торене за постигане на висок добив и съдържание на протеин при житните култури и измерване на биомасата при рапицата. 

Всеки наш клиент, който има желание да изпробва уреда на своите полета, може да се свърже с регионалния си търговски представител на Булагро АД.

Благодарим на нашите партньори от фирма Бореалис L.A.T за ценния уред и за професионалното обучение, което беше от голяма полза за всички колеги агрономи.

Повече информация за N-Pilot прочетете ТУК.

Компаниите на Булагро