Начало  ›  Новини  ›  Иновативни решения от HARDI за прецизно приложение и устойчиво земеделие

Иновативни решения от HARDI за прецизно приложение и устойчиво земеделие

hardi решения за устойчиво земеделие

Земеделие за бъдещето
С ускоряването на изменението на климата, изчерпването на ресурсите и заплахите за естествените екосистеми, едно от основните предизвикателства, пред които е изправена индустрията, е посрещането на бъдещите нужди от хранa по устойчив начин.

HARDI е в челните редици на решенията за прецизно приложение, като работи активно за насърчаване на селскостопански практики чрез иновативни решения. Възприемайки инициативата „От фермата до вилицата“, въведена от ЕС, HARDI въвежда най-новите технологии, за да осигури селективно и базирано на нуждите приложение, като максимизира ефективността и минимизира въздействието върху околната среда. В следващите редове ще опишем накратко кои са най-новите постижения на HARDI в пионерските технологии за прецизно приложение от следващо поколение.

hardi решения за устойчиво земеделие

HARDI PulseSystem – Прецизност във всяка капка
HARDI PulseSystem е основата за бързо реагиране с включване/изключване на дюзата. PulseSystem също се справя с предизвикателството на недостатъчното дозиране или предозирането при извършване на широкообхватни третирания. Чрез отваряне и затваряне на дюзите, HARDI PulseSystem може да поддържа дюзите отворени от 30-100% при едно и също налягане, като същевременно гарантира, че размерът на капките не се повлиява. Следователно една и съща дюза може да се използва при няколко различни скорости на движение.

Технологията CurveControl в HARDI PulseSystem гарантира, че отделните дюзи се контролират така, че приложението е еднакво по цялата работна ширина на щангата. Това предотвратява недостатъчното дозиране и предозирането на продуктите за растителна защита, като по този начин спестява разходи на фермерите.

hardi решения за устойчиво земеделие

Двойният подход на HARDI: офлайн и онлайн SpotSpray решение
Ефикасността на точковото пръскане зависи от размера на петното: по-малките петна могат да доведат до по-големи спестявания. Освен това, прецизността на картата на приложението и степента на точно насочване при различни скорости на приложение са решаващи фактори.

Картите на приложенията могат да бъдат създадени с помощта на офлайн метод с предварително дефинирана карта или с онлайн подход, който използва сензорни данни в реално време, подпомогнати от AI, за откриване на конкретни цели.

hardi geoselect

HARDI GeoSelect - Прецизно земеделие, издигнато с патентована геопространствена технология GeoSelect
GeoSelect е решение за прецизно пръскане, което използва пространствени данни с висока разделителна способност, за да увеличи максимално ефективността на пръскането. В момента работещ в Австралия и подложен на тестове в Съединените щати, Geoselect разделя сензорите от пръскачките, използвайки най-съвременна технология за откриване от дронове, пилотирани самолети и сателити, за да предостави насоки в реално време относно практиките за пръскане.

Тази иновация свежда до минимум припокриванията и пренебрегваните зони, намалява химическите отпадъци с до 90% и постига степен на точност до 99,7% при откриване на плевелите. С калкулатора за спестявания GeoSelect, фермерите могат да оптимизират операциите и и да постигнат значителни спестявания на разходи, като същевременно минимизират въздействието върху околната среда, отбелязвайки голяма стъпка напред в прецизното земеделие.

hardi spot select

HARDI SpotSelect – Бъдещето на бордовото наблюдение
Очаква се скоро да бъде пуснат на пазара новият HARDI SpotSelect, разработен съвместно от Hardi и тяхната сестринска компания, Exxact Robotics, и готов да постави нови стандарти в прецизното приложение.

HARDI SpotSelect използва усъвършенствани бордови камери за откриване на плевели в стърнище (GoB), както и за идентифициране на плевели, болести и вредители в културите (GoG), използвайки изкуствен интелект. При заснемане на изображения в реално време, системата продължава да анализира данните, като инструктира пръскачката да достави точната доза на правилното място за милисекунди.

hardi hc9700

HC 8700 и HC9700 – готови за селскостопански рутер
Напълно интегрирани с Agrirouter, HARDI контролерите позволяват независимо от производителя споделяне на данни. Независимо дали става въпрос за приложение или SpotSpray задача, генерирана в информационна система за управление на фермата (FMIS), тя може бързо да бъде прехвърлена към контролера чрез Agrirouter и стартирана само с едно натискане на бутон. След като задачата ви е изпълнена, HC9700 и HC 8700 без усилие препращат данните обратно към вашия FMIS.

В стремежа си да увеличи максимално ефективността и да сведе до минимум въздействието върху околната среда, HARDI остава посветена на разширяването на границите на прецизното приложение в селското стопанство. Тези иновации не само отговарят на днешните предизвикателства, но също така проправят пътя към екологично отговорно бъдеще в земеделието.

Компаниите на Булагро