Начало  ›  Новини  ›  Фондация "Христофор Бунарджиев" подпомогна организирането на летен лагер за децата от КСУДЛУ гр. Мездра

Фондация "Христофор Бунарджиев" подпомогна организирането на летен лагер за децата от КСУДЛУ гр. Мездра

С част от събраните средства от коледната благотворителна кампания на Булагро Груп, фондация "Христофор Бунарджиев" зарадва потребителите на комплекса за деца, лишени от родителски грижи и лица с увреждания в град Мездра с организирането на летен лагер в черноморския ни курорт Равда. 

В комплекса са настанени общо 56 деца и лица на възраст от 10 до 46 години, като повечето от тях са с различна степен на умствена изостаналост и увреждания. Състои се от две защитени жилища, едно преходно жилище и три центъра за настаняване от семеен тип. Тъй като се намира в една от най-бедните общини в страната, отпусканите от държавата средства на годишна база едва стигат за покриването на базовите нужди на живущите, особено в година на невиждана инфлация, каквато е 2023-та. 

Именно затова, с подкрепата на Национален дарителски фонд "Свети Никола", фондация "Христофор Бунарджиев" реши да направи всичко по силите си, за да подобри качеството на живот и да подпомогне пълноценното физическо и емоционално развитие на децата от комплекса. 

В началото на месец юли всички потребители на социалната услуга заминаха на вълнуваща едноседмична ваканция, която се проведе в красивата Равда. "За всички тях това беше незабравимо преживяване, което им даде толкова много положителни емоции! Трудно е да се опише с думи колко бяха щастливи!", коментира директорката на комплекса г-жа Камелия Каменова.

Благодарение на големите сърца на всички наши клиенти, партньори и приятели, включили се в инициативата, успехме да помогнем за реализирането на летния лагер, като заплатихме сумата от 2042,32 лв. за наем на автобус и транспортни разходи. 

Това беше поредното реализирано дарение от коледната кампания на фондация "Христофор Бунарджиев" за подпомагане на деца в нужда, повече за която можете да прочетете ТУК. 

Още веднъж казваме огромно "БЛАГОДАРЯ" на всички, които ни подкрепиха! За децата в неравностойно положение това означава много!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Компаниите на Булагро