Начало  ›  Новини  ›  FLOWTAST: чист фураж при трудни условия

FLOWTAST: чист фураж при трудни условия

FLOWTAST: чист фураж при трудни условия

pottinger flowtast

Сеносъбирачът с централно събиране на откоса ТOP 842 C предлага висока мощност и най-добро копиране на терена при работна ширина от 7,7 до 8,4 метра. PÖTTINGER надгражда този сеносъбирач с иновативна функция: новата плъзгаща се плоча се предлага като опция вместо шаси с колела, за копиране на терена близо до работните пружини по цялата повърхност. FLOWTAST се плъзга без усилия по влажни и торфени почви, дори с дълбоки следи и дупки.

PÖTTINGER представи за първи път иновативната плъзгаща се плоча на изложението Агритехника в Хановер миналата година. Тази пролет новият кит доказа и на полето, че напълно отговаря на очакванията. Основен фокус на PÖTTINGER е производството на чист фураж. По време на разработката, те обърнаха специално внимание на ситуации, при които шасито с колела достига своите граници. Такъв е случаят, например, при влажни, торфени почви с дълбоки следи от колела и при работа с фуражни култури в полета, където тревната площ  не осигурява пълно покритие на повърхността, или дори в области, които са били повредени от диви свине. Ако колелата потънат, пружините неизбежно остъргват земята и сенажът се замърсява.


КАК РАБОТИ

С FLOWTAST, сеносъбирачът се плъзга плавно по проблемните зони в полето. Голямата контактна площ подобрява товароносимостта при влажни, торфени почви. Хидравличен цилиндър облекчава теглото на роторния агрегат TOP 842 C. Това води до ниско налягане върху земята от около 200 кг, което предпазва почвата и плъзгащата се плоча. Нуждата от поддръжка е сведена до минимум благодарение на намаленото износване и по-ниското напрежение върху рамата на събирача. Инженерите на PÖTTINGER тестваха различни материали и избраха специална пластмаса (PE 1000) за това приложение. Този синтетичен материал притежава огромна устойчивост на износване и надраскване. Всяка плъзгаща се плоча се състои от пет индивидуално сменяеми пластини с дебелина 15 мм. За да осигури перфектно следене на терена и насочване на пружините, плъзгащата плоча е инсталирана максимално близо до работните пружини. Тя проследява земята по цялата дължина на арката с пружини на сеносъбирача. Плочата със сърповидна форма предлага и най-добрите плъзгащи свойства по време на странични движения. Доказаната система с опорно колело MULTITAST може да бъде монтирана като опция за постигане на допълнително съвършенство при копирането на терена, когато се използва плъзгащата плоча FLOWTAST.

Компаниите на Булагро