Начало  ›  Новини  ›  Einböck удвоява производствения си капацитет до 2023-та година

Einböck удвоява производствения си капацитет до 2023-та година

Благодарение на силното нарастване на търсенето на селскостопанска техника за механична борба с плевелите, както и на технологии за обработка на почвата и засяване, австрийската компания Einböck удвоява производствения си капацитет с инвестиция от приблизително 30 милиона евро - най-голямата в историята на компанията досега! 
 
Завършването на новия завод е планирано за есента на 2023-та година, a сърцето на мащабната инвестиция ще бъдат двете линии за покритие. В една от най-модерните линии за повърхностно покритие в сектора на селскостопанската техника лакирането ще се извършва с най-новите технологии. Необходимата енергия за боядисване ще бъде осигурена изцяло от възобновяеми източници. Освен това, напълно автоматизиран склад с високи места и надземна връзка между линията за боядисване и линията за сглобяване на машините ще модернизират и автоматизират производството.
 
„С удвояването на производствения капацитет, както и с новото оборудване, ще бъде възможно да се произвеждат нови и по-големи машини по-бързо и по-ефективно“, съобщава Михаел Айнбьок. Той добавя, че нарастващото ниво на автоматизация също ще позволи значително да се увеличи генерираната продукция. Мениджърът на производството Алфред Еркнер-Сахерл също подчертава, че новото оборудване допълнително ще повиши качеството на продуктите и ще подобри производствения поток.
Комплексът ще включва още нови производствени помещения, монтажно хале, логистично хале, офиси и столова.
 
Леополд Айнбьок-старши с гордост обяснява: „Особено съм доволен, че вече можем да предложим на нашите служители фирмена столова с тераса, където ще се предлагат предимно регионални продукти, в допълнение към офиси и стаи за отдих, които отговарят на най-модерните стандарти.“ Като цяло начинът на производство на машините ще бъде с превъзходно качество в нашата нова фабрика: производственият поток ще бъде оптимизиран, автоматична надземна релса за транспортиране на компоненти и машини, напълно автоматизирано складиране на части и компоненти, работни места, пълни със светлина и подобрена логистична работа в закрита товарна зала.
 

100% енергийно самодостатъчен

За Einböck е от особено значение, че не само ще произвеждат екологично чисти и устойчиви продукти, но и машините ще бъдат произведени по най-екологичния начин. Например новият производствен център "Werk Dobl" ще се отоплява с пелети от дървета, които растат в региона. Освен това се предвижда да се генерира електричество с помощта на фотоволтаични системи, разположени на покрива на новите производствени халета. Това ще позволи на Einböck да произвеждат 100% от необходимата енергия и топлина за "Werk Schatzdorf" и "Werk Dobl" от възобновяема енергия.

„При планирането на новата ни фабрика ние за пореден път надхвърлихме минималните законови изисквания, обърнахме голямо внимание на възможно най-високото ниво на опазване на околната среда и опазване на ресурсите. Сега сме горди, че ще можем да произвеждаме енергия автономно и неутрално по отношение на CO2 в бъдеще“, казва Леополд Айнбьок-младши. Той добавя, че в името на околната среда е била засадена голяма площ с приблизително 2000 дървета.

За модерно и перспективно селскостопанско инженерство

В съществуващата фабрика "Шацдорф" материалният поток ще бъде оптимизиран и разширяването на завода ще създаде допълнително пространство за разширяване и на "първичното производство", разположено там (всички металообработки, като плоски и тръбни лазерни системи, заваръчни роботи). Съответно всички машини ще продължат да се планират, разработват, тестват и произвеждат директно в завода на компанията в Дорф и дер Прам (Горна Австрия). По този начин Einböck правят по-нататъшна крачка към устойчиво бъдеще и с „Werk Dobl“ дават пример за модерно и устойчиво високотехнологично земеделие.

 

 

Компаниите на Булагро