Начало  ›  Новини  ›  Демонстрация на дискови брани Pottinger Terradisc

Демонстрация на дискови брани Pottinger Terradisc

Днес на полето край Димитровград проведохме специализирана демонстрация на дискови брани Pottinger Terradisc. 

Представихме 3-метрова навесна брана Terradisc 3001, 6-метрова прикачна сгъваема брана Terradisc 6001T и 8-метрова прикачна сгъваема брана Terradisc 8001T. 

Кои са ключовите предимства на дисковите брани на Pottinger, върху които наблегнахме по време на демонстрацията?

  • Работната дълбочина се регулира много точно и бързо хидравлично чрез цилиндър с подредени по него дистанционни втулки, всяка от които е с дебелина 6 мм.
  • Валякът е фиксиран спрямо основната рама, като по този начин тежестта му се предава напред към дисковата секция и спомага за по-лесното проникване на дисковете в почвата.
  • Патентованата система на Terradisc с два хидроазотни акумулатора позволява на оператора директно от кабината да упражни по-голямо прогресивно налягане, за да намали ефекта на подскачане и пружиниране на машината по време на работа.
  • Дисковете са изработени от специална стомана, диаметърът им е 580 мм, а дебелината им е 5 мм. Страничното подреждане на двете дискови секции осигурява доброто смесване на почвата и сламата.
  • Дискът лагерува към рамото посредством главина с капсулован в нея двуредови съчмен лагер. Това дава надеждност по време на работа, като същевременно не се губи време в постоянно гресиране.
  • Pottinger използват уникалната система "Twin arm" - "Двойно рамо", за захващане на дисковете по двойки върху една "U" - образна конзола. Тя се състои от широка монтажна планка и две извити рамена, които са ковани, а не пресовани, за още по-голяма здравина и устойчивост. Ширината на планката е с впечатляващите 380 мм - елиминира се страничното изместване на дисковата единица при работа с висока скорост и върху тежки почви и браната не губи агресивност. "U" - образната конзола лагерува към гредата чрез четири гумени тампона с диаметър 40 мм. 
  • Транспортните колела се вдигат и сгъват напред при преминаване от транспортна в работна позиция на браната. По този начин се премества центърът на тежестта на оста с гумите напред. Това подобрява цялостния баланс и дава по-ефективен натиск върху дисковете за безпроблемното им проникване в почвата. Също така, допринася и за изключително плавната работа, без друсане и подскачане.
  • При работни завои браната се движи само върху валяка, което осигурява голяма маневреност и елиминиране на тракторните дири. Операторът не губи време в сгъване и разгъване на колесаря в края на всеки завой. 
  • И не на последно място, всички дискови брани на POTTINGER идват при вас с пълна 2-годишна гаранция!

 

Благодарим на нашите любезни домакини от Кооперация "СКС Раковски" за съдействието и за доверието в техниката на POTTINGER!

Компаниите на Булагро