Начало  ›  Новини  ›  Изпълнителният директор на Булагро Груп - г-н Христофор Бунарджиев, влиза в новото Настоятелство на Тракийски Университет

Изпълнителният директор на Булагро Груп - г-н Христофор Бунарджиев, влиза в новото Настоятелство на Тракийски Университет

В петък, 21.02.2020 г., се проведе първото заседание на новото Настоятелство на Тракийски университет, което е оглавено от проф. Иван Станков - дългогодишен преподавател във висшето учебно заведение и бивш ректор от 2007-ма до 2015-та година. В Настоятелството са включени силни бизнесмени от региона и страната, чиято дейност е тясно свързана със специалностите на висшето училище. Сред тях е изпълнителният директор на Булагро Груп и носител на почетната титла Доктор хонорис кауза на университета - г-н Христофор Бунарджиев. Останалите представители на бизнеса са съсобственикът на „Дерони“- Димитър Ангелинов, Красимир Станев – изпълнителен директор на „Албена холдинг“, Чавдар Савов от „Копекс“. Към екипа ще се присъедени и младият и успял старозагорец Красимир Терзиев, който е ръководител на международните продажби във „Виваком“. Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестния физик от Казанлък – Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи актвино в следващото заседание.

Всички идеи за бъдещото развитие и обвързване на студентите със сериозни стажове в местните компании бяха широко обсъдени. 
Част от дневния ред беше обсъждането на бюджета и възможностите за допълнително финансиране на Тракийски университет. Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков разясни на присъстващите, че по негово нареждане в момента се извършва вътрешен одит с участието на независими експерти, който трябва да направи ревизия на всяко едно звено. След неговото приключване финансовите средства ще бъдат оптимизирани и заплатите на всички служители ще бъдат вдигнати с 20 процента.
Следващото заседание на Настоятелството на университета ще се проведе в началото на месец април.

Компаниите на Булагро