Начало  ›  Новини  ›  ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ГРУПА ОТ БУЛАГРО ПОСЕТИ АГРИТЕХНИКА 2015 В ХАНОВЕР

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ГРУПА ОТ БУЛАГРО ПОСЕТИ АГРИТЕХНИКА 2015 В ХАНОВЕР

Екипът на Булагро в компанията на свои клиенти посети най-голямото изложение за селскостопанска техника в света Агритехника в Хановер, Германия. Гостите на изложението бяха сред първите, които имаха възможността да се докоснат до най-забележителните новости в селскостопанския сектор.

На традиционно пищния щанд на австрийския производител POETTINGER бяха показани пълната гама зелена линия, включваща косачки, сеноразпрьсквачи, сеносъбирачи, самотоварещи се сенажни ремаркета и прикачни силлажокомбайни. Бяха представени и новите балопреси за кръгли бали IMPRESSIA, показани за първи път на световният пазар.

На Агритехника блестяха и всички почвообработващи машини - широка гама от плугове, стърнищни култиватори, дискови брани, ротационни брани и сеялки. Беше представена концепцията MULTILINE, позволяваща работа на сеялка с избор от роторна или дискова брана или пружинен култиватор, както и флагмана при мулчиращите сеялки модели TERRASEM.

Булагро групата посети и италианският производител MASCAR, утвърден производител на сеялки за редови култури, като интерес у клиентите предизвика сеялката FLEX с хидравлично регулиране на браздовата ширина от 45 см до 75 см оборудвана с торовнасяне и микрогранулаторни кутии. Също така беше показана вариаторна балопреса за кръгли бали с MONSTER-CUT 770 както и фолираща машина за кръгли бали управлявана чрез дистанционен пулт.

На щанда на австрийската семейна компания EINBOECK бяха изложени широка гама от култиватори: култиватори за слята повърхност VIBROSTAR, TAIFUN и MULTISOILER, окопни култиватори CHOPSTAR, гарантиращи високо качество на работа и здравина, особено в комбинация с ROW-GUARD системата за автоматично водене в хоризонтала на окопния култиватор позволяващ висока прецизност по време на работа и по-високи скорости на обработка. Бяха показани също култиватори за механична борба с плевелите и аериране на повата AEROSTAR и ROTARYSTAR, както и AEROSTAR-ROTATION с 12 метра работна ширина. 

Немският производител Schaeffer Lader блесна с пълната си гама от челни и телескопични товарачи с мощност от 30 к.с. до 160 к.с.

Водещият производител в Европа на пръскаща техника HARDI демонстрира за първи път новия модел на самоходната пръскачка ALPHA. Пневматично окачване на осите, хидравлично регулиране на колеята, ново електронно оборудване и по-голям 5000 л резервоар са само малка част от новостите въплатени в тази машина. Започва обновяването и на гамата навесни пръскачки с новия модел MEGA с 2200 л резервоар, пневматично окачване към навеса и крила в обхвата от 20 до 28 м.

Датската компания BOGBALLE също представи на изложението пълната си гама от тороразпръскващи машини, така добре познати в България. Интерес предизвикваше у посетителите най-голямата навесна торачка с капацитет 6000 кг. Представена бе и системата за избирателно торене на база отчитане съдържанието на азот в растенията с помощта на така наречените N-сензори.

Голям интерес предизвикаха и прикачните торачки на датската компания BREDAL, чиийто капацитет достига до 16 куб.м. Демонстрирана бе и системата за автоматично изключване на секции в комбинация със селскостопанска навигация.

С най-новите си и утвърдени модели се представи и италианския производител на хедери FANTINI.

Интерес измежду посетителите предизвикаха раздробителите за царевични и слънчогледови остатъци с широчини от 2 до 6 м на италианскта компания FALC.

Компаниите на Булагро