Начало  ›  Новини  ›  Булагро с внушително представяне на Бата Агро 2023

Булагро с внушително представяне на Бата Агро 2023

В дните от 15-ти до 19-ти май за поредна година се проведе най-голямото селскостопанско изложение в България - БАТА АГРО, което събра над 15300 земеделци, търсещи най-добрите и съвременни машини, технологии и практики.

Щандът на Булагро Машини беше почти постоянно пълен, за което сме много благодарни на всички наши клиенти и партньори!

От техника за почвообработка до пръскачки, сеялки, торачки, товарачи, балопреси, ремаркета за зърно, косачки, сеносъбирачи, оборудване за прецизно земеделие - при нас имаше всичко! Брандовете, които представихме, са на световния пазар от дълги години и са доказали своите качества - PÖTTINGER, EINBÖCK, HARDI, MASCAR, BOGBALLE, DOMINONI, BADALINI, SCHAEFFER. 

Основен акцент на щанда на Булагро Машини беше прикачната техника на австрийския бранд PÖTTINGER. Посетителите видяха за първи път новия плуг за оран в и извън браздата SERVO 6000 с 9 тела и усилени стълбци на плужните тела RH90 PRO. Плуговете от серия T 6000 са подходящи за трактори с мощност до 500 к.с. Превключването от оран в браздата към оран извън нея става само с няколко прости стъпки. За да се осигури постоянно поддържане на дълбочината при оран извън браздата, дълбочинно колело осигурява опора пред първото плужно тяло. То е шарнирно окачено, с цел да се спести място и да се приближи към гредата на плуга. Благодарение на интелигентно интегрираната хидравлична система, не е необходима допълнителна връзка към хидравличната система на трактора за хидравличния механизъм за регулиране.

Друга новост от PÖTTINGER, която представихме за първи път, е сеялката Terrasem с пасивна подготовка на семенното легло от новата серия V4000. Тя е с 20% по-голям бункер за още по-висока производителност. Почвообработващите дискове са в нова Х-образна конфигурация, гарантираща, че машината работи сто процента в права линия. Допълнителен WAVE DISC, разположен в средата, осигурява равномерно движение по цялата повърхност. Дисковете са с нови, усилени държачи, за спокойна работа при всякакви условия. Дълбочината на изсяване, на влагане на тор (при Fertiliser моделите) и натискът на изсяващите колела се регулират хидравлично по време на работа, от кабината на трактора.

И това не е всичко! Най-продаваният модел дискова брана - PÖTTINGER TERRASEM 6001Т, беше показан в комбинация със семенна кутия TEGOSEM с обем на бункера 500 литра и автоматично калибриране. Новата сечка за раздробяване на царевични и слънчогледови стъбла също привлече вниманието на земеделците, защото се монтира лесно на 5- и 6-метрови модели TERRADISC и спестява нуждата от повторно минаване с още една машина. 

Сред останалите представители на PÖTTINGER на изложението бяха дисковата брана TERRADISC 8001 T с работна ширина от 8 метра и патентована система от хидроакумулатори за успокояване на подскачането по време на работа, механична сеялка VITASEM 402, навесна косачка NOVACAT 302, сеносъбирач TOP 762 С и балопреса с вариаторна камера IMPRESS 3190 V PRO. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини.

Посетителите на щанда ни успяха да изпробват най-новия модел навигационна система с автопилот на шведския бранд HEXAGON - Ti10, на специален демо стенд, показващ как работят всички функции за прецизно земеделие.

Новост от бранда OZDUMAN беше ремаркето за зърно с капацитет на товарене от 14 тона. Освен него, посетителите разгледаха анкерните и дискови 6-редови сеяли с торовнасяне и микрогранулаторни кутии, както и притъпкващ валяк OZDUMAN с Cast Steel Roller.

На щанда на Булагро Машини своето специално място зае и самоходната пръскачка HARDI ALPHA EVO III с капацитет на резервоара от 5100 литра и трето поколение TWIN крила – най-добрата система за пръскане в света, която драстично намалява отвяването и ви спестява време и пари.

Кабината ALPHA EVO CAB II е с 320 градуса неограничена видимост и пълен контрол на всички работни процеси директно от кабината с HARDI SprayCenter. Пневматичното окачване е стандартно оборудване за ALPHA. Машината разполага със самостоятелно задвижване на всяко колело с хидродвигатели Поклейн, 6-цилиндров Deutz Tier 4 двигател с 245 к.с. и хидростатична трансмисия Easy Drive. По време на Бата Агро показахме и различни прикачни модели, подходящи за малки и средни стопанства - Ranger и Navigator.

Датският лидер в производството на тороразпръскващи машини BOGBALLE беше представен с модел от обновената серия М, с капацитет от 2550 л и редица високотехнологични функции.

На засилен интерес от страна на посетителите на изложението заслужено се радваха мотичния и иглен култиватор на австрийския бранд EINBÖCK, които се справят перфектно с разбиването на почвената кора и отстраняват новопоникналите плевели. Показахме също и популярния универсален режещ култиватор TAIFUN с работна ширина от 7 метра.

На щанда на Булагро Машини присъстваха още италианските прецизни пневматични сеялки за пролетни култури, балопреси и фолиращи машини на MASCAR, продълбочители и редови култиватори BADALINI, хедери за слънчоглед DOMINONI и телескопичен товарач Schäffer Lader.

Булагро АД участва със свой щанд в сектор "Семена, торове и растителна защита", с топ предложения за предстоящата есенна кампания - специална селекция семена житни собствено производство, иновативни листни торове и биостимулатори на световните брандове VALAGRO и CODA, гранулирани торове и продукти за растителна защита на водещи производители.

Благодарим на всички, които ни посетиха, а онези, които не успяха, могат да го направят във всяка една от базите ни в Стара Загора, Добрич, Полски Тръмбеш и Монтана. Очакваме ви отново и следващата година!

Да бъдем по-успешни заедно!

Компаниите на Булагро