Начало  ›  Новини  ›  AEROSEM: Нов частичен секшън контрол на ширината

AEROSEM: Нов частичен секшън контрол на ширината

За хомогенно развитие на културите и спестяване на семена

Перфектната система на изсяване на сеялката PÖTTINGER AEROSEM гарантира максимална експлоатационна надеждност и по този начин оптимално добри резултати: добивът се влияе положително от точното полагане на семената. Независимо дали е лека, тежка, суха или влажна почва, оптималното поставяне на семената при сеялките AEROSEM упражнява голямо влияние върху резултата от прибиране на реколтата. Контролът на секциите, регулиращ работната ширина означава още по-голяма ефективност и гъвкавост.

Секционен контрол - частичен секшън контрол на ширината за хомогенно развитие на културите

Работейки с виртуална начална / гранична линия, системата изключва секции от един метър последователно при команда. Например, триметрова машина (24 реда) ще се състои от три секции, първоначалната команда ще затвори първите 8 реда, докато сеялката преминава виртуалната линия, последвано от следващите 8 реда и така нататък, докато сеялката не премине граничната линия на полето.

Тази функционалност е възможна благодарение на уникалната дистрибуторска глава IDS (Intelligent Distribution System). Допълнително се регулира и нормата на засяване според оставащата активна работна ширина.

Системата носи значителни предимства, като намалява затрудненията при полетата с неправилна форма, както и значително намаляване на припокриването при сеитба.

За земеделския стопанин контролът на секциите и контролът на работната широчината означават равномерно, хомогенно развитие на културите и постоянни популации на растенията.

Резултатът по време на прибирането на реколтата е равномерно разпределение на растенията, равномерна зрялост на зърното, съдържание на влага и, разбира се, намаляване на припокриването / двойното засяване, което води до значителни икономии на семена.

Три различни перфектни системи на изсяващия ботуш гарантират точното поставяне на семената. Машината се предлага с ботуши Suffolk, Single Disc или Double Disc (DUAL DISC). Ботушите Suffolk са подходящи за леки почви с ниски нива на растителни остатъци. Натискът при ботуши Suffolk и Single Disc може да бъде до 55 фунта / 25 кг. И двете системи на ботуши могат да бъдат оборудвани с опционални ролки за регулиране на налягането или дълбочината, за допълнителен натиск на семената при влажна почва.

Големите ботуши DUAL DISC прорязват повърхностния слой на почвата с лекота за постигане на равна, подредена бразда и могат да упражняват налягане на ботуша до 110 фунта / 50 кг. В зависимост от вида на семената дозиращите колела могат лесно и бързо да се сменят.

Една сеялка за всички култури: независимо кои култури трябва да бъдат засети тази пролет, PÖTTINGER AEROSEM гарантира най-високата гъвкавост, прецизност и удобство в една машина. Най-подходящият комплект за всеки специалист в земеделието.

Компаниите на Булагро