Начало  ›  Новини  ›  ХРИСТОФОР БУНАРДЖИЕВ Е АГРОБИЗНЕСМЕН НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2012 г.

ХРИСТОФОР БУНАРДЖИЕВ Е АГРОБИЗНЕСМЕН НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2012 г.

Христофор Бунарджиев спечели за втори път престижния приз "Агробизнесмен на България", който ежегодно се връчва от издателството на вестник "Български Фермер".

Отличието му бе връчено за изключителни заслуги като председател на БАТА - българската асоциация на търговците на агротехника, сред които са модернизацията на техниката в българското селско стопанство и инициирането, организирането и осъществяването на най-голямото селскостопанско изложение на Балканите - БАТА АГРО. Изложението се провежда от 2010 година на територията на летище Стара Загора и непрекъснато се разраства, привличайки все повече български и чуждестранни фермери и компании, които имат възможността да се запознаят с всички новости от света на земеделието, да видят най-модерните селскостопански машини в действие на полето и дори да ги изпробват в тест драйв.  

Наградата на г-н Бунарджиев връчи заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова на пресконференция в пресклуба на БТА в София на 29-ти Ноември, а по време на последвалия официален коктейл в хотел Хилтън, министър Мирослав Найденов лично поздрави председателя на БАТА и пожела на аграрния бизнес у нас да продължи да се развива възходящо и да модернизира стопанствата с нова техника.  

Събитието уважиха над 200 гости, сред които бивши носители на наградата, представители на водещи фирми в областта на земеделието, арендатори, членове на земеделски асоциации и бизнес организации. Гостите на пищното тържество се насладиха на уникална огнена феерия и вълнуващи изпълнения от Валя Балканска и трио "Тенорите".

Христофор Бунарджиев е единственият двукратен носител на титлата "Агробизнесмен на България" - за 2008-ма и 2012-та година.

Компаниите на Булагро