Начало  ›  Новини  ›  Христофор Бунарджиев- Агробизнесмен на България за 2008г.

Христофор Бунарджиев- Агробизнесмен на България за 2008г.

На 20 ноември 2008г. в гр. София Христофор Бунарджиев- изпълнителен директор на „Булагро груп холдинг” ЕАД, беше обявен за Агробизнесмен на България за 2008 г. Званието се присъжда ежегодно от вестник „Български фермер” на бизнесмени с прогресивно мислене и визия за агробизнеса.

На предхождащата събитието национална пресконференция в пресклуба на БТА в София Христофор Бунарджиев изнесе презентация за перспективите пред агросектора у нас и в световен мащаб, като акцентира върху глобалните тенденции, възможностите и заплахите пред бранша. Бяха дискутирани и евентуални последствия от световната финансова криза върху земеделието. Миналогодишният носител на приза- г-н Николай Стаменов- символично предаде купата на г-н Бунарджиев.

На официалния коктейл по награждаването в ресторант "Форум" на НДК заместник- министърът на земеделието г-н Бюрхан Абазов връчи почетната купа на Агробизнесмена на годината. Мероприятието беше посетено от над 200 гости –арендатори, управители на водещи фирми в областта на търговията със селскостопанска техника, семена, торове и препарати за растителна защита, представители на земеделски асоциации и бизнес организации.
Г-н Бунарджиев получи официални поздравителни адреси от името на Президента на Република България , кмета на гр. Стара Загора, ректора на Тракийския университет и др.
 
 

Компаниите на Булагро