Начало  ›  Новини  ›  Сребърен медал за иновации за PÖTPRO GUIDE, базирана на технологията Fliegl COUNTER SX Beacon

Сребърен медал за иновации за PÖTPRO GUIDE, базирана на технологията Fliegl COUNTER SX Beacon

PÖTPRO GUIDE е базирана на иновативния Fliegl COUNTER SX Beacon, добавяйки сензор за ускорение, GPS, Sigfox и носител за съхранение на данни  към съществуващата технология на Beacon, така че да може да генерира, записва и предава данни интелигентно по време на широк диапазон от процеси.   

В резултат на това, PÖTPRO GUIDE покрива напълно ново поле от приложения, защото Beacon технологията не е ограничена към стандартен процес, а може да се използва универсално за всяко приложение. Тя може да доставя полезна информация, използвайки различни видове превозни средства и имплементи по време на различни работни процеси: например отчитане на работните часове, откриване режима на работа (позицията на имплемента), запис с връзки към GPS и Sigfox, правейки данните достъпни в по-късен етап.

Следните примери включват Pöttinger събирач, балопреса за кръгли бали и стърнищен култиватор и демонстрират потенциала на тази нова технология.

По време на култивиране, PÖTPRO GUIDE може да открие дали стърнищният култиватор е в работна позиция или не чрез измерване на наклона, а чрез вибро сензор - дали машината се движи или е в покой. Следователно може да се отчетат три положения – работно, транспортно и пауза (стоп), без да е необходима намеса от страна на водача. Това е чисто удобство. По време на събирането на сено, PÖTPRO GUIDE първо записва местоположението и момента, когато сеносъбирачът е спуснат в работно положение и след това - местоположението на машината, когато се повдигне за работен завой или в транспортно положение. По този начин може да се отчете броят на откосите. Когато PÖTPRO GUIDE е монтиран на задния капак на кръгла балопреса, може не само да преброи направените бали, но също така да запише и тяхното местоположение по полето. Това става като записва момента на събитието „изхвърляне на балата“. Крайният резултат е карта, показваща разположението на всяка бала по полето.

Компаниите на Булагро