Начало  ›  Новини  ›  Решение от Булагро при слаби и недобре братили есенници

Решение от Булагро при слаби и недобре братили есенници

Топлата зима и необичайно високите температури възпрепятстваха правилния растеж и развитие на житните култури на много места в страната. Посевите останаха слаби и недобре братили, изоставащи във вегетативното си развитие. 

Как можем да подпомогнем културите да преодолеят стреса и да се активизират?

Отговорът е един - с правилно и балансирано подхранване.

Булагро има точното решение за слаби посеви с продуктите на VALAGRO - комбинация от уникалния биостимулатор Мегафол и листния тор, богат на микроелементи, Валагро EDTA Mix. 

Валагро EDTA Mix е изключително висококачествен водоразтворим листен тор, включващ в състава си седем микроелемента в хелатна форма - магнезий, мед, манган, цинк, бор, молибден и желязо. Това е един от малкото комбинирани торове на българския пазар, които съдържат и желязо - важен елемент за растежа и развитието на растенията. В последните години в България навлязоха много качествени и високодибивни сортове, но те изискват оптимално хранене, за да достигнат потенциала си. Като добавим и световната тенденция към намаляване на микроелементите в почвата, поради екстензивното земеделие, използването на химични торове и скъпи поливни техники, нуждата от допълнително набавяне на микроелементи става още по-осезаема.

Приложението на Валагро EDTA Mix напролет е при подновяването на вегетацията до фаза край на братене/начало на вретенене, или във флагов лист, когато продуктът подпомага наливането на класа. 

Мегафол е добре познат на много земеделци у нас с уникалния си, бърз и видим ефект. Той има три основни функции - активатор на растежа, биостимулатор и антистресов продукт. Базиран е само на селектирани органични растителни екстракти, извлечени от водораслите Ascophyllum nodosum. Активните му съставки включват аминокиселини и протеини, бетаин, растежни хормони и витамини, които подпомагат растенията да преодолеят състояния на абиотичен стрес (суша, преовлажняване, прекалено високи или ниски температури), засилват тяхната хормоналната активност и жизненост. Може да се използва във всеки етап от растежа и развитието на растенията, като съветът на специалистите от Булагро е да прилагаме Мегафол и превантивно в доза 50-70 мл/дка, за да защитим посевите си и да гарантираме хармоничното им развитие.

Мегафол има и много важна транспортна функция - той подпомага много по-бързото и лесно навлизане на хранителните вещества през листата и усвояването им от всяка една част на растенията. 

Приложението на Мегафол в доза 150 мл/дка, в комбинация с Валагро EDTA Mix в доза 100 г/дка, ще стимулира бързото възстановяване на житните култури в състояние на стрес, ще им помогне да запазят добивния си потенциал и дори да го увеличат с до 15%!

За повече информация и консултация, се обърнете към специастите агрономи на Булагро АД.

тел. 0884 45 10 50

e-mail: d.stoychev@bulagro.com

Компаниите на Булагро