Начало  ›  Новини  ›  Регионален семинар "За по-успешно животновъдство с БУЛАГРО"

Регионален семинар "За по-успешно животновъдство с БУЛАГРО"

На 18-ти декември, в централния офис на БУЛАГРО в Стара Загора съвместно с нашите партньори от Косад Семанс проведохме специализиран семинар за животновъдите от южна България.

Основна тема на срещата беше представянето на една истинска иновация при силажната царевица - уникалната система DUO CS на Косад Семанс, предназначена специално за млечни крави. Тя е съчетание на два хибрида с еднакво време на узряване и специфично съдържание на скорбяла за получаване на качествен силаж, добре приет и усвоен от животните. Двата хибрида в системата DUO CS на Косад Семанс са специално избрани по своите агрономически качества - с много добро вегетационно развитие, устойчивост на полягане и високи добиви, а резултатите, които фермерите отчитат, са забележителни - увеличение на количеството мляко, на неговата масленост и съдържание на белтъчини, както и по-високо съдържание на скорбяла.

За да бъдат постигнати тези добри резултати обаче е необходимо да се спазва правилна технология на отглеждане на царевицата и обработка на силажа. Фермерите имаха възможността да обогатят знанията си и да получат много ценни съвети от специалния ни гост-лектор доц. Куцаров.

Втората част от срещата беше посветена на специализираната технологична линия за животновъди, предлагана от Булагро Машини - зелена линия косачки, сенообръщачи, сеносъбирачи и самотоварещи се силажни ремаркета на POETTINGER, машини за балиране и фолиране на MASCAR, фуражо-миксиращи ремаркета SGARIBOLDI, ремаркета за течна оборска тор HERMANOS GARCIA, ремаркета за суха оборска тор METALFACH, поливни установки BEINLICH, товарачи SCHAEFFER LADER и сеялки за редови култури MASCAR.

През следващата година предстоят регионални семинари за животновъди и в центровете на БУЛАГРО в северна България.

Компаниите на Булагро