Начало  ›  Новини  ›  РЕГИОНАЛЕН СЕМИНАР В СТАРА ЗАГОРА

РЕГИОНАЛЕН СЕМИНАР В СТАРА ЗАГОРА

На поредния регионален семинар на БУЛАГРО, който се проведе в централния ни офис в Стара Загора, представихме в детайли пред земеделци от областта културата сорго, която заради изключителната си сухоустойчивост е получила названието "царевица, устойчива на суша". Клиентите бяха запознати с технологията за сеитба, торене и прибиране на тропическото растение, което набира все повече популярност в страните от южна Европа.

Предложението на БУЛАГРО за българските фермери е високодобивният сорт ФУЕГО с потенциал до 1000 кг/дка на френската компания КОСАД СЕМАНС. Тази година сме подготвили за нашите клиенти и атрактивни програми за обратно изкупуване на готовата продукция.

Друг акцент в презентацията бяха двата високодобивни слънчогледови хибрида на компанията АДВАНТА - Hysun 202 CL, който се отглежда по технологията "Клиърфилд", и високоолеиновият Hysun 231 CL HO. Добрите резултати, отчетени от добивите през 2012-та година в Румъния и България, са доказателство за отличните качества и устойчивост на суша на хибридите.

Вече три години БУЛАГРО успешно реализира програми за обратно изкупуване на високоолеинов слънчоглед.

Компаниите на Булагро