Начало  ›  Новини  ›  РЕГИОНАЛЕН ОВОЩАРСКИ СЕМИНАР В СИЛИСТРА

РЕГИОНАЛЕН ОВОЩАРСКИ СЕМИНАР В СИЛИСТРА

На 1-ви март БУЛАГРО организира поредната регионална техническа среща с производители овощари от силистренски регион. Присъстваха над 30 клиенти, отглеждащи предимно кайсии, ябълки, череши, сливи.

Програмата на срещата започна с представяне на компанията Булагро АД от търговския директор г-жа Мария Славова. Гост на семинара беше г-н Сава Табаков от катедра Овощарство към АУ гр. Пловдив. Той представи пред аудиторията основните теми при следните култури: кайсии, ябълки, сливи, череши:
 
- подложки – подходящи сортове и такива в България;
- резитба на овощните дървета;
- торене – основно и листно, жизнено важни микро и макроелементи;
- болести и неприятели при тези култури, развитие и разпространение.
 
Широкият интерес на присъстващите провокира и въпроси, свързани с отглеждането в България на орехи, лешници, бадеми. Срещата продължи с представяне на продуктовата листа от пестициди, която БУЛАГРО предлага в овощарството – продукти на Байер, БАСФ и др. При изключителен интерес премина и презентацията на иновативните продукти в овощарството – листни торове и растежни регулатори на фирма VALAGRO, които предлагаме ексклузивно на българския пазар: Микрал Ca, Бороплюс, Мегафол, Брексил Fe, Валагро Zn, Мастер - серия листни торове, Кодафол - серия листни торове.
 
За да се изведе успешна растителна защита в овощарството, освен качествени продукти, изключително важно е да използваме и качествена пръскаща техника. Предложението на БУЛАГРО за овощарите в региона е ХАРДИ - датският лидер в производството на пръскаща техника. Представихме и италианските специализирани лозаро-овощарски трактори ГОЛДОНИ, които предлагаме в разнообразие от серии и модификации.
Срещата приключи с много въпроси към всички лектори и благодарности към БУЛАГРО за организирането на мероприятие с фокус към земеделци, които се занимават с овощарство. Получихме покана от нашите клиенти да проведем следващата такава среща в овощна градина, където ще демонстрираме връзката между лекции, ситуацията и работата в градините.

Компаниите на Булагро