Начало  ›  Новини  ›  Първата 10-метрова дискова брана на Poettinger заработи в България

Първата 10-метрова дискова брана на Poettinger заработи в България

На 19-ти юли най-голямата дискова брана от POETTINGER - TERRADISC 10001T, бе въведена в експлоатация на полето в землището на плевенското село Брестовец. Гордият собственик на модерната машина - г-н Пламен Йотов, изрази положителните си впечатления от първоначалната й работа.

Браната е с работна ширина 10 метра, с 80 диска с диаметър 580 мм и разстояние между тях от 125 мм. Необходимата мощност на трактора е от 360 к.с. С максималната си работна скорост е 18 км/ч Terradisc 10001T е идеалният избор за бърза и качествена обработка на големи площи. Равномерната работна дълбочина и оптималният уплътняващ ефект формират перфектно семенно легло. Компактнaта конструкция, както и агресивният ъгъл на атака на дисковете, осигуряват безопасно проникване и отлично размесване на почвата и растителните остатъци, дори и в сухо време. Късата конструкция е ключова характеристика на компактните дискови брани на Pöttinger. При Terradisc може да избирате работни дълбочини между 5 и 15 см за най-добрата обработка на почвата спрямо особеностите на конкретния терен.

Техниката на PÖTTINGER се предлага в България с пълна двегодишна гаранция от Булагро Машини АД.

В средата на август предстои и първата демонстрация на новата дискова брана пред земеделци от централна северна България.

Компаниите на Булагро