Начало  ›  Новини  ›  Първата полева демонстрация на дискова брана Terradisc 10001T от POTTINGER

Първата полева демонстрация на дискова брана Terradisc 10001T от POTTINGER

На 21-ви септември на полето край плевенското село Брестовец се проведе първата демонстрация в реални условия на новата дискова брана TERRADISC 10001T от Pöttinger. Машината работи в стопанството на ЗП Пламен Йотов от юли тази година и за това време успя да докаже огромната си производителност. 

Присъствалите земеделци успяха да видят равномерната обработка на почвата и отличното размесване на растителните остатъци, които са отличителна черта на новите брани на Pöttinger. Задвижвана от мощния трактор CASE IH Quadtrac 600, Terradisc с лекота се движеше по полето с работна скорост от около 16 км/ч. Въпреки високата скорост и тежките почви, патентованата система TWIN ARM (двойно рамо) с две здрави ковани рамена, захванати за много широка монтажна планка, осигури стабилната позиция и ъгъл на дисковете и не им позволяваше да се изместват настрани – здраво утъпканите тракторни дири се разбиваха равномерно. Бързината, с която операторът правеше работните завои, повдигайки браната само на валяка, също впечатли фермерите.

TERRADISC 10001T е с работна ширина 10 метра, с 80 диска с диаметър 580 мм и разстояние между тях от 125 мм. Необходимата мощност на трактора е от 360 к.с. 

Вашата 8 - или 10 - метрова дискова брана на Pöttinger можете да поръчате с пълна двегодишна гаранция от Булагро Машини АД. 


Компаниите на Булагро