Начало  ›  Новини  ›  ПРИКЛЮЧИ НАЙ-МАЩАБНИЯТ ТУР ОТ ПОЛЕВИ ДЕМОНСТРАЦИИ НА БУЛАГРО

ПРИКЛЮЧИ НАЙ-МАЩАБНИЯТ ТУР ОТ ПОЛЕВИ ДЕМОНСТРАЦИИ НА БУЛАГРО

Грандиозният тур от демонстрации на селскостопанска техника от най-високо ниво, който БУЛАГРО традиционно организира, тази година обхвана цели девет региона на България - Силистра, Добрич, Монтана, Плевен, Русе, Стара Загора, Бургас, София и Карлово. Земеделците от цялата страна видяха в действие техника на водещи световни марки и се убедиха, че при БУЛАГРО ще открият висококачествени машини, отговарящи на всички техни изисквания и специфични нужди.

Акцент на демонстрациите беше новата шестметрова дискова брана на австрийския концерн POETTINGER - ТERRADISC 6001T, която показахме за първи път у нас след премиерата й на всички световни изложения. Браната е с изцяло нова конструкция, позволяваща една много по-агресивна обработка на почвата. Ето кои са и основните подобрения: дисковете са значително по-големи - 590мм, както и по-дебели, а дисковият държач вече е двоен и е отлят, което гарантира още по-голяма здравина. Изцяло нова е конструкцията на шасито на браната, което се сгъва, като измества центъра на тежестта точно над дисковите секции, подобрявайки още веднъж работата на машината. Изцяло нова е и концепцията при определянето на дълбочината на обработка, посредством хидравлични цилиндри с метални вложки. Така операторът може точно за една минута да промени дълбочината на дисковане.

Сред топ предложенията на БУЛАГРО за есенната сеитбена кампания бяха и мулчиращата сеялка за точна сеитба на POETTINGER - TERRASEM C6, както и механичната сеялка VITASEM, подходяща за по-малките стопанства. На най-мащабната демонстрация от тура, която се проведе край с. Вълчитрън, плевенско, фермерите имаха възможността да наблюдават в действие и пълната зелена линия, включваща процесите косене, раздухване и събиране с техника на POETTINGER, балиране и фолиране, извършени с машини на италианския специализиран производител MASCAR.

Стопаните от цялата страна видяха и разнообразните модели прикачни и самоходни пръскачки на световния лидер HARDI, с дължина на крилете от 21 до 36 метра, обем на резервоара от 2500 до 4000 литра и електронно управление на пръскането. По време на демонстрациите фермерите имаха възможността нагледно да видят разликата при използването на уникалната технология HARDI TWIN, спрямо пръскането без въздух. Системата TWIN на HARDI за пръскане с въздушна асистенция има редица предимства пред конвенционалните пръскачки: намалява отвяването, намалява разходите за химикали и обема на използваната вода, позволява цялостно обливане на растението и много по-ефикасно пръскане, работа при по-силен вятър и с по-висока скорост. 

Сред показаните машини по време на демонстрациите бяха и тракторите FARMER от класа 86 к.с. Те се произвеждат в Полша и са с двигател на JOHN DEERE, преден мост и скоростна кутия на CARRARO, Италия - гаранция за тяхната изключителна надеждност и здравина, в комбинация с много атрактивна и достъпна цена.

Най-важната оценка за представянето на машините на БУЛАГРО дадоха самите земеделци, които споделиха мнението си за притежаваната от тях техника по време на демонстрациите:

  • Йордан Момчев, обработва 11000 дка в общ. Крушари - "Моето стопанство е изцяло оборудвано с техника на POETTINGER - имам сеялка TERRASEM, дискова брана TERRADISC, трикорпусен и седемкорпусен плуг SERVO и съм много доволен от машините. Миналата година в сушата никой не можа да дискова, а с TERRADISC аз си работих спокойно. Браната дискова с цели 12 - 15 км/час и е изключително производителна. Сеялката е невероятно точна, и на дълбочина, и на разстояние в реда."
  • Георги Таров, с. Вълчитрън, плевенско - "99% от машините, които притежавам, съм закупил от Булагро Машини. Като качество не мисля, че на пазара има по-добри в момента, а като сервиз съм изключително доволен - той е просто на мига. Иновативните машини на БУЛАГРО подобряват рентабилността в моето стопанство."
  • Цветан Митрев, Ивайловград- "Притежаваме плуг SERVO 45, с който работим вече втори сезон и просто нямаме забележки. Сега изорахме около 1500 декара без абсолютно никакви проблеми. Дисковата брана, която видяхме, също ни направи много силно впечатление и най-вероятно ще бъде следващата ни инвестиция. На всички колеги препоръчвам техниката на POETTINGER - ако се сдобият с такъв инвентар, повече няма да помислят за друга марка."
  • Илия Христов, с. Ковач, старозагорско - "Като качество на работа и като време, за което трябва да се изпълнят определените обработки, POETTINGER са невероятни. Всичко се прави точно на момента и се спестява много време, което е много важно, ако искаш да изкарваш високи добиви. Миналата година посетих с екипа на БУЛАГРО самия завод на компанията в Австрия и останах изумен от високото ниво, на което се прави всичко там. Не мога да посоча друга фирма, която има такова сервизно обслужване, каквото предлагат БУЛАГРО - мобилни, бързо заявяват частите, бързо пристигат и на момента отстраняват всеки проблем."
  • Добрин Добрев, с. Пчеларово, област Добрич - "Притежавам петкорпусен плуг POETTINGER, от който съм много доволен. Работи перфектно както в сухо време, така и в късната есен, когато паднаха повече дъждове и беше по-кално. Не оставя никакви растителни остатъци и на него може да се разчита при всякакви условия. Пръскачката ни е HARDI RANGER, спестява ни много време и върши чудесна работа."
  • Любен Любенов, област Плевен - "От БУЛАГРО сме закупили много селскостопански машини. Последната ни придобивка е пръскачката HARDI RANGER с 21 метра захват на крилата и 2500 литра обем на резервоара. Впечатленията ни от нея са, че е изключително надеждна и същевременно лесна за експоатация. Горещо препоръчвам на всеки, който има нужда от прикачна пръскачка, да се ориентира към HARDI - функционалността и съотношението цена/качество са неоспорими."

Есенната кампания може да бъде извършена в срокове, само ако се разчита на високопроизводителни и бързи машини за почвообработка и сеитба. Затова земеделците споделиха, че са готови да инвестират в най-новите технологии на световните компании, показани от БУЛАГРО. "Машините ни са с доказано качество, издържливи и много производителни, а сервизът на БУЛАГРО МАШИНИ е най-добрият сервиз за селскостопанска техника в България", гарантира търговският директор на Булагро Машини - Митко Желязков.

Освен агро-техника, по време на презентациите БУЛАГРО представи и специална селекция от високодобивни сортове семента и иновативни продукти за защита и хранене на растенията - микрогранулирани торове, растежни регулатори и биостимулатори. Специалистите - агрономи от БУЛАГРО предложиха най-подходящите продукти спрямо специфичните условия във всеки регион и дадоха ценни съвети на земеделците за предстоящата есенна кампания.

Компаниите на Булагро