Начало  ›  Новини  ›  ПОЛЕВА ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ С. ВЪЛЧИТРЪН

ПОЛЕВА ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ С. ВЪЛЧИТРЪН

На 31-ви май на полето край село Вълчитрън, Плевенско, организирахме атрактивна демонстрация на цялата гама техника от нашата специализирана технологична линия, предназначена за животновъди. Тя обхвана всички процеси, свързани с прибиране на силажа. Първо показахме косене с навесна и челна косачка NOVACAT, разпръскване на сеното със сенообръщач HIT и прибирането му със съносъбирач TOP, всички на австрийския лидер POETTINGER. След това балирахме събраното сено с балираща машина MONSTER CUT на италианския производител MASCAR. Готовите кръгли бали фолирахме с MASCAR 5100 A, използвайки висококачественото австрийско фолио COVERIS. На финал, демонстрирахме телескопичния товарач на немската фирма SCHAEFFER LADER, оборудван със специални щипки за прибиране на бали. 

Продуктовият мениджър на Булагро АД Радко Христов презентира актуалните продукти в областта на храненето на растенията, представени на нашия пазар ексклузивно от БУЛАГРО:

- МЕГАФОЛ ПРОТЕИН - увеличава съдържанието на протеин;

- ВАЛАГРО ЕДТА ЦИНК - съдържа 15% чист хелатиран цинк, стимулира азотния метаболизъм в растението;

- БОРОПЛЮС - съдържа 11% бор, изцяло органичен.

В демонстрацията взеха участие и представители на нашия партньор Косад Семанс, които представиха една истинска иновация при силажната царевица - уникалната система DUO CS на Косад Семанс, предназначена специално за млечни крави. Тя е съчетание на два хибрида с еднакво време на узряване и специфично съдържание на скорбяла за получаване на качествен силаж, добре приет и усвоен от животните. Двата хибрида в системата DUO CS на Косад Семанс са специално избрани по своите агрономически качества - с много добро вегетационно развитие, устойчивост на полягане и високи добиви, а резултатите, които фермерите отчитат, са забележителни - увеличение на количеството мляко, на неговата масленост и съдържание на белтъчини, както и по-високо съдържание на скорбяла.

Сърдечно благодарим за съдействието на нашия любезен домакин г-н Георги Таров!

Очаквайте скоро и летните ни демонстрации на техника, които ще обхванат всички земеделски региони на България!

Компаниите на Булагро