Начало  ›  Новини  ›  Отлично представяне на Мегафол на полето на ЗП Тодор Генов

Отлично представяне на Мегафол на полето на ЗП Тодор Генов

Тодор Генов е впечатлен от ефекта на антистрес биостимулатора Мегафол, който е „върнал към живота“ неговите слънчогледови посеви само за две седмици 

МЕГАФОЛ е уникална комбинация между листен тор и биостимулатор, която не само подхранва културите, но и ги предпазва от стрес.

 

За нашите специалисти агрономи усмивката на лицето на доволен клиент е най-голямото признание за добре свършена работа. Ето какво сподели земеделският производител Тодор Генов от с. Землен, общ. Раднево за уникалния антистресов биостимулатор МЕГАФОЛ:

"По препоръка на търговския представител на Булагро, приложих Мегафол в началото на месец юни на два блока слънчоглед, които страдаха от изключително силен стрес в резултат на хербицидно пръскане и почти ги бяхме отписали. Честно казано бях скептичен, че продуктът може да им повлияе на този етап. Две седмици по-късно ефектът беше поразителен - растенията пораснаха, пуснаха листа и направиха пити, придобиха по-тъмен цвят. Използвах Мегафол за първи път и бях впечатлен от ефекта му. След слънчогледа го приложих и на 800 дка ориз, който също беше в хербициден стрес от Пулсар. Само след три дни оризът се възстанови напълно."

Ефектът от приложението на Мегафол върху слънчогледа е видим - развитието на растенията е напълно възстановено

Ефект на Мегафол при хербициден стрес на слънчоглед

Според агронома ни – Стоян Стоянов, тайната на Мегафол се крие в уникалния му състав. „Valagro много държат на 100-процентовия натурален състав на своите продукти. Мегафол е произведен от множество пречистени и концентрирани натурални съставки от растителни екстракти. Състои се от над 400 натурални хранителни вещества, всяко от които растенията могат да избират кога и как да използват, в зависимост от това какво им е нужно. Това води до широка ефективна сфера на приложение. За да се предотврати хербицидния стрес, аз препоръчвам третиране с Мегафол едновременно с хербицида в доза 150 мл/дка.“

Мегафол може да се използва за намаляване влиянието на специфични стресове (напр. измръзване, задушаване на корена, плевели, градушки, засушаване, преовлажняване) и помага на растенията бързо и ефективно да преодолеят задържането в растежа си. Използван редовно, Мегафол осигурява балансиран и продуктивен растеж на културите. Препоръчителната доза на приложение (листно) е 200 - 250 мл/дка при стресови състояния. Може да се правят повторни приложения според нуждата. Продължителност на ефектите: както повечето регулатори, ефектите траят 14 - 21 дни, в зависимост от условията на растеж. В крайна сметка растението метаболизира продукта и реагира на своята среда (компенсаторен растеж), след като продуктът е бил усвоен. Следователно, повторни приложения на всеки 10 до 20 дни може да са желани, ако стресовите състояния продължават или за допълнително интензифициране на производството.

Мегафол е продукт на италианската компания Valagro - специалист в храненето на растенията с над 35-годишен опит. Valagro се представя в България ексклузивно от Булагро АД.

Компаниите на Булагро