Начало  ›  Новини  ›  Открит ден с Дюпон Пионер в с. Яздач

Открит ден с Дюпон Пионер в с. Яздач

Ето че дойде време да проверим как се развиват слънчогледовите и царевични хибриди на съвместната ни демо платформа с фирма Дюпон Пионер в с. Яздач. На 25-ти юли поканихме земеделци от региона, пред които представихме нашите цялостни решения при двете култури. 

Платформата се състои от четири хибрида слънчоглед -  HE118, LE25, LE89, LE113, на обща площ от 180 декара, и 150 декара с пет хибрида царевица - P9537; P9903; P0023; P0216; P1535. Представителят на Пионер Тихомир Острешев запозна присъстващите с особеностите на всеки от тях и препоръките за отглеждане. 

Освен на отличната генетика, перфектното състояние на хибридите се дължи и на приложените иновативни торове на VALAGRO, които представи продуктовият ни мениджър Богомил Михайлов. За да дадем отличен старт на растенията, при сеитбата чрез апликатори вложихме микро-гранулиран тор MICRO NP 4.30 +1% Zn в доза 3 кг/дка. Продуктът е с високо съдържание на фосфор, съдържа азот и хелатиран цинк за подобряване на коренообразуването и увеличаване устойчивостта на замръзване. През месец подхранихме културите с водоразтворимия листен тор MASTER, в състав 13-40-13 при слънчогледа и 20-20-20 при царевицата. Ключов момент бе приложението на единствения по рода си биостимулатор MEGAFOL в края на май, в доза 300 мл/дка. Той е съставен от комплекс от аминокиселини и други фактори на растежа, които помогнаха на растенията да преборят стресовите въздействия. Малко преди цъфтежа третирахме слънчогледа с BOROPLUS в доза 100 мл/дка, за да предотвратим недостига на бор, а царевицата - със 100 гр/дка VALAGRO EDTA ZN, за да я предпазим от цинков дефицит.

На живо пред фермерите демонстрирахме и немската поливна инсталация BEINLICH, модел PRIMUS 2800, която използваме за поливане на царевичните хибриди.

Резултатите, които видяхме, определено оправдават усилията ни - прекрасни изравнени посеви, равномерно развитие, здрави растения! 

Благодарим на всички гости на нашето събитие, надяваме се, че сме ви били полезни и ви желаем високи добиви!

Компаниите на Булагро