Начало  ›  Новини  ›  Оран в каменисти почви с NOVA - хидромеханична система за повдигане на плужния стълбец

Оран в каменисти почви с NOVA - хидромеханична система за повдигане на плужния стълбец

Плуговете SERVO със защита от камъни NOVA осигуряват безопасност и оран без спиране, а това означава пълна производителност, дори и при работа в каменисти почви.

Хидравличната система за защита от претоварване с регулираема сила на задействане предпазва плуга от повреди. Тя има много умна система на задействане на налягането: стълбецът с плужното тяло не се помръдва, докато не достигне зададеното съпротивление. При задействане на системата, зададеното налягане намалява пропорционално с повдигането на стълбеца. Без копаване и разместване на големи камъни и скали. Това води до защита на целия плуг.

  • При повторно проникване на плужното тяло в почвата, налягането отново се увеличава, за да се осигури надеждното проникване на тялото дори и в сухи и тежки почви.
  • Настройката на пусковата точка на задействане на налягането се регулира много бързо, чрез манометър, разположен на прикачната рамка на плуга.

servo nova 1

Оран без спиране, дори в каменисти почви

servo nova 2

Настройка на пусковата точка на налягането бързо и лесно чрез манометър, разположен на прикачната рамка на плуга.

Плугове SERVO със ситеми PLUS и NOVA

При комбиниране на двете системи за хидравлично регулиране на работната ширина и хидравлична защита от камъни, вие получавате максимална надеждност и гъвкавост по време на работа.

Доказана система

С променливо хидравлично пусково налягане, системата NOVA адаптира плуга към различните видове почва. Всяка двойка плужни тела има собствен хидро-акумулатор, който позволява изместване на стълбеца нагоре и същевременно встрани до 40 см. Гресирането на шарнирните точки и допълнителните болтове на срез гарантират дълъг експлоатационен живот на плуга. Централната система за гресиране е стандартна за всички плугове, оборудвани със системата NOVA.

  • Плавното и гъвкаво задействане на пусковото налягане предпазва както плуга, така и трактора.
  • Хидро-азотните акумулатори са разположени от вътрешната страна на крака на плуга, за да бъдат защитени по време на работа.
  • Пружинно-окачените дискове за отсичане на първата бразда преминават над камъниите, без риск от повреда.

серво нова 3

Позволява се повдигане до 40 см, като същевременно с това имаме и странично изместване.

серво нова 4
Позволява се повдигане до 40 см, като същевременно с това имаме и странично изместване.

Компаниите на Булагро