Начало  ›  Новини  ›  Опростен и сигурен обмен на данни за фермерите с новия Агромаршрутизатор

Опростен и сигурен обмен на данни за фермерите с новия Агромаршрутизатор

В началото на 2016 DKE-Data GmbH & Co. KG анонсира Интернет-базирана платформа за обмен на данни за фермери, които могат да свържат селскостопански машини и земеделски софтуер от широк кръг производители. Сега вече е готова. DKE-Data представя Агромаршрутизатор на изложението за земеделски технологии Agritechnica през Ноември 2017 в Хановер, Германия.

Решаване на основния проблем

На щанда си в Хале 15, DKE-Data GmbH & Co. KG представя универсална платформа за обмен на дани, която се занимава с основния проблем в дигитализацията на селското стопанство: Новият инструмент позволява на фермерите да обменят данни между машини и селскостопански софтуерни приложения от широка гама производители. До момента тази възможност убягваше на фермерите с разнороден по марки машинен парк.

Новият Агромаршрутизатор опростява обмена на данни и оперативните процедури, като по този начин се намаляват административните разходи и се подобрява икономическата ефективност.  Това осигурява на земеделския производител повече време да прави други неща. Цялата система се контролира през Интернет.  Потребителят настройва своя собствен Агромаршрутизатор и определя правилата кой с кого и какво количество данни може да обменя. Той може да следи във всеки един момент какво точно се случва с неговите данни.

Новият инструмент позволява на земеделските производители да оптимизират своите производствени процеси в селското стопанство по отношение на ефективността, използването на оперативните ресурси и разходите за енергия и труд от самото начало до доставката на произведената суровина или храна. В допълнение, съществува и възможност два Агромаршрутизатора да се свържат временно или постоянно с цел обмен на специфични данни или оптимизация на даден процес.

Много от трансферите могат да бъдат автоматизирани в ежедневния работен процес. Управлението се улеснява и от еднократно зададените основни параметри, които могат да се променят по всяко едно време. Целият трансфер на данни е защитен и се осъществява чрез бърза мрежа. Всички дейности отговарят на настоящите указания за защита на данните или дори ги надминават значително, когато става въпрос за проблеми, свързани със сигурността. Никога не забравяйте: Агромаршрутизаторът пренася данни, но не ги съхранява за постоянно.

Агромаршрутизаторът може да се използва с всяко едно устройство с Интернет достъп. Свързването на вашата собствена машина с Агромаршрутизаторът се осъществява чрез комуникационни модули (телеметрични кутии), които също така могат да бъдат   свързани и към по-стари машини, ако имате такива във вашия машинен парк. Комуникационните модули и софтуерните замеделски приложения, които могат да се използват, се предлагат на масовия пазар.

Регистрацията е безплатнаниски разходи за използване

Таксите за ползване на преноса на данни посредством Агромаршрутизатора са ниски, тъй като DKE-Data GmbH & Co. KG е компания с нестопанска дейност. Таксите се начисляват на потребителя от неговия доставчик на селскостопански софтуер. В допълнение, може да имате и такса за пренос на данни между машината и Аггромаршутизатора, ако вашият мобилен оператор изисква такива.

В бъдеще, потребителите на Агромаршрутизатора ще могат да се регистрират безплатно, преди да настроят персоналния си Агромаршрутизатор на своя компютър, таблет или смартфон, свързвайки техните машини и софтуер. Официалното пускане на операциите ще бъде през пролетта на 2018 година.

агррирутер пьотингер 

Отвореният достъп до приложението позволява на други „играчи“ на пазара (например производители на земеделски ресурси, търговци на селскостопанска продукция и т.н.) да предлагат своите дигитални продукти на пазара.

Силна основа – силен предприемач

Този проект се подкрепя от консорциум на известни земеделски инженерни компании, които са отворени към присъединяването и на други нови членове, и които съвместо приемат, че земеделието 4.0 ще функционира коректно, само ако е възможно да се направи независим от производителите и също така недискриминиращ обмен на данни.  В момента консорциумът включва компаниите (по азбучен ред) AGCO, AMAZONE, DEUTZ-FAHR, GRIMME, HORSCH, KRONE, KUHN, LEMKEN, PÖTTINGER, RAUCH. Независимо от това колко голяма е компанията, всеки един от членовете има право на един глас.

Доставчикът на софтуер за Агромаршрутизатора е SAP. Тази глобална компания може да гарантира надеждната му експлоатация и в международен мащаб. Отвореният достъп позволява на участници от други пазари (например производители на земеделски ресурси, търговци на селскостопанска продукция и т.н.) да предлагат дигиталните си продукти на пазара с цел оптимизиране на процесите в селското стопанство.

агрирутер 

Потребителят създава свой персонален Агромаршрутизатор и определя правилата – кой, с кого и какъв обем данни може да обмени. Потребителят на Агромаршрутизатора винаги знае какво точно се случва с неговите персонални данни.

 

 

Компаниите на Булагро