Начало  ›  Новини  ›  Обучение на пролетни сеялки MASCAR

Обучение на пролетни сеялки MASCAR

На 20-ти февруари в Булагро Център Стара Загора се проведе обучение на пролетните сеялки на Mascar. За да ги представи пред колегите от търговския и сервизен отдел, специално от Италия дойде г-н Ивано Мариучи, търговски мениджър на Маскар. 

Фокус на срещата бяха сеялките Mascar Maxi-5, оборудвани със системата SMART DRIVE, осигуряваща електрическо задвижване на изсяващия апарат.

Системата за електронен контрол на вакуумните прецизни сеялки MAXI 5 се монтира към изсяващите елементи и може да се използва при сеитба на всички видове семена. Обикновено се използва при сеитба на царевица, соя, сорго, рапица, слънчоглед и т.н. Smart Drive е единствената система на пазара, която се предлага като „КИТ“ и може да бъде монтирана дори и допълнително на всички 6, 8 и 12 - редови сеялки Mascar. Електрическите мотори заменят механичното задвижване с верига, 5,7“ тъч-скрийн монитoрът позволява лесен контрол на засяването, количеството семена, изключване на отделни сеитбени редове, измерване на средното разстояние между семената в реда и отклонение (- / +%), общо засята площ и частично засяване в хектари - всичко това в реално време и при високи работни скорости, където механичната трансмисия има своите ограничения. Системата включва алтернатор, монтиран с фланец директно към задвижването на въздушната турбина, което позволява зареждане на батериите. Подходяща е за сеялки с до 24 изсяващи реда и е съвеместима с управляващите системи на CASE IH AFS и CNH PLM.


MASCAR MAXI - СЕЯЛКА С ГОРЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ (ИЗСЯВАЩ ДИСК)

Този изсяващ апарат има два диска, които позволяват сеитба при не така добре предварително обработени почви, с растителни остатъци след култивация. Още повече, двата диска отварят браздата в дълбочина, която се определя от дълбочината на водещите колела. Те могат да се саморегулират при отрицателни наклони на релефа на терена, поради това че не са свързани помежду си. Апаратът е с тегло 95 кг. Отношението тегло/издръжливост е от съществено значение. Възможно е използването на трактори с малка мощност, за да спестите разходи за гориво. Вътрешният резервоар на семена в апарата е достатъчно голям и гарантира регулярно и плавно подаване на семена към дупките на изсяващите дискове. Двете V-образни колела тип 1” или 2” покриват и притискат семенната бразда за оптимално поникване на семената. Сеялката разполага и с независими водещи колела и задни притискащи колела, регулируеми както по позиция, така и по натиск. Изсяващите дискове са изработени от неръждаема стомана с дебелина от 1,2 мм за дълъг експлоатационен живот. Външният диаметър е 240 мм, а този на окръжноста на семенните отвори е 215 мм;

Компаниите на Булагро