Начало  ›  Новини  ›  КУБА – ПОРЕДНАТА ВЪЛНУВАЩА ДЕСТИНАЦИЯ НА БУЛАГРО И ПАРТНЬОРИ

КУБА – ПОРЕДНАТА ВЪЛНУВАЩА ДЕСТИНАЦИЯ НА БУЛАГРО И ПАРТНЬОРИ

През декември 2015 г., в разгара на зимата, програмата „Булагро и партньори“ отведе 3 групи туристи до една от най-екзотичните дестинации в света – Куба. Неслучайно наричана от Колумб "най-прекрасната земя, която някога е виждало човешкото око" и вдъхновявала Хемингуей за един от най-големите му шедьоври, „Старецът и морето“, Куба е много повече от красиви плажове и слънце, а една истинска история за музика, извираща от сърцата, за танца, за любовта на хората към живота.

Първа спирка от кубинското пътешествие на Булагро и партньори бе Варадеро – забележителен град, разположен на 150 км от столицата Хавана. Намиращ се на полуостров Икакос, Варадеро е известна курортна дестинация с огромна плажна ивица, в непосредствена близост до която са съхранени девствени гори.

След плажовете на Варадеро се отправихме към Хавана. Лишена от украшенията и декорациите на други световни метрополиси, Хавана е запазила характера си и изобилието от културни и исторически забележителности, музеи и галерии. Голяма част от музеите, църквите и културните центрове в Куба се намират именно там –посетихме The National Capitol Building, The Great Theatre of Havana, “El Prado” Avenue, бившия Presidential Palace, The Central Park и много други. Незабравима част от пътешествието ни беше и старият град на Хавана - единственият, който е под закрилата на Юнеско.

Благодарим на всички наши клиенти, които споделиха с нас пътешествието до Куба – едно пътешествие във времето, в атмосферата на 60-те години, шарените и ярко оцветени, леко олющени сгради, вкусът на кубинския ром и ароматът на хаванските пури. Пожелаваме ви успешна 2016 година!

Компаниите на Булагро