Начало  ›  Новини  ›  С атрактивна демонстрация в с. Батак приключи лятното турне на Булагро Машини

С атрактивна демонстрация в с. Батак приключи лятното турне на Булагро Машини

Последната демонстрация на Булагро Машини за лято 2017 беше и най-мащабна и атрактивна. Пред земеделци от великотърновския регион показахме операции по почвообработка, сеитба, пръскане, както и голяма част от нашата специализирана зелена линия за косене, събиране на сеното, балиране на рулонни и правоъгълни бали, фолиране на рулонни бали.

Стартирахме с кобинация от челна и навесна дискови косачки NOVACAT на PÖTTINGER, последвани от сеносъбирач TOP 612C. След това се прехвърлихме на съседното поле, за да наблюдаваме навесната пръскачна MASTER PLUS, оборудвана с TWIN системата на HARDI за пръскане с въздушна асистенция. Силният вятър помогна на фермерите да се убедят в предимствата на уникалната система, благодарение на която отвяването беше силно редуцирано.

За да освободим стърнището за почвообработващите операции, балирахме сламата с помощта на две висококачествени италиански машини - HD 1270 на CICORIA за правоъгълни бали и MONSTER CUT 770 на MASCAR за рулонни бали. Готовите рулонни бали фолирахме с модела 5100 на MASCAR, използвайки ненадминатото австрийско фолио COVERIS. За прибиране на балите от полето използвахме немския товарач SCHÄFFER 2345 и ремарке от полския производител METALFACH.

Есенните операции, които демонстрирахме, бяха продълбочаване с HERCULES MEGA на BADALINI, оран с 5-корпусен плуг SERVO 45S, разораване на стърнището с култиватор SYNKRO 3030, дисковане с 6-метрова дискова брана TERRADISС 6001 и сеитба с TERRASEM C6 на PÖTTINGER. 

Накрая отделихме време и на две стационарно изложени машини - механичната сеялка на PÖTTINGER - модел VITASEM 402, и тороразпръскващата машина на BOGBALLE - модел M2 PLUS.

Благодарим на г-н Петър Димитров, председател на ЗППК "Напредък-Батак", който ни осигури чудесното поле и голяма част от техниката за демонстрацията.

За три седмици обиколихме девет региона в цяла България, срещнахме се с много земеделци, показахме разнообразна техника на реномирани европейски производители, обменихме опит и получихме от вас ценна обратна връзка! Благодарим Ви за доверието и желаем на всички успешна година!

Компаниите на Булагро