Начало  ›  Новини  ›  Българчета с три медала от олимпиада по математика в Тайланд

Българчета с три медала от олимпиада по математика в Тайланд

Екипът на Булагро подкрепи участието на българския ученически отбор в Тайландската международна олимпиада по математика - TIMO 2018, която се проведе на 21.02.2018 г. в Банкок, Тайланд.

Елитното състезание включваше предварителен изпит и основна част с З0, задачи разпределени в пет категории - алгебра, геометрия, теория на числата, логическо мислене и комбинаторика, с продължителност от два астрономически часа. Участниците бяха разпределени по възрастови групи. Конкуренти на българчетата бяха деца от Хонг Конг, Тайланд, Иран, Индонезия, Филипините.

За наша огромна радост българският отбор се представи отлично и завоюва цели три медала - два сребърни и един бронзов!

На третия ден се състоя официалната церемония по награждаване, където спечелилите отбори имаха възможност да представят родната си страна. Нашите деца изпълниха традиционен народен танц, който вдигна залата на крака и накара цялата публика да тактува в ритъма на тракийското право хоро.

Целият ни екип поздравява българските участници за успеха и им желае да продължават да покоряват нови върхове и да прославят родината ни. Гордеем се с вас, деца!

Компаниите на Булагро