Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЗАВОД ЗА ЗАГОТОВКА НА СЕМЕНА В С. ЯЗДАЧ

БУЛАГРО СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЗАВОД ЗА ЗАГОТОВКА НА СЕМЕНА В С. ЯЗДАЧ

С тържествен водосвет на 5-ти март сложихме началото на строителството на новия завод за заготовка на семена в с. Яздач, общ. Чирпан. Събитието бе открито от изпълнителния директор на БУЛАГРО ГРУП д-р инж. Христофор Бунарджиев, а кметовете на общ. Чирпан и с. Яздач приветстваха важната инвестиция в региона. Тържественият ритуал уважиха и земеделци от областта, както и представители на местните институции, които изразиха своите пожелания за успех към екипа на БУЛАГРО. Всички присъстващи бяха поздравени от децата на фолклорния състав към читалище "Пейо Яворов" в гр. Чирпан.

Изпълнението на проекта е финансирано с европейски средства по мярка 121 за модернизация и обновяване на земеделските стопанства. БУЛАГРО използва високодобивни семена - генетика на водещи австрийски и френски компании, които в новия завод ще бъдат заготвяни, пакетирани и подготвяни за експедиция. Годишното производство, което се очаква, е между два и три хиляди тона, което ще даде възможност между осемдесет и сто хиляди декара от площите с пшеница в България да бъдат засяти с тези съвременни семена.

Строителните дейности ще приключат до началото на жътвата. Новият завод ще бъде част от базата на компанията БУЛАГРО ЗЕМЯ, където от 2007-ма година се извършва научната и развойна дейност на БУЛАГРО, тестват се нови сортове хибридни семена, препарати за растителна защита и иновативни технологии.

С построяването на завода БУЛАГРО ще гарантира качеството на продукцията от полето до вратата на клиента!

 

 

Компаниите на Булагро