Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО ПРЕДСТАВИ МНОГО ИНОВАЦИИ НА ПРОЛЕТНАТА БАТА АГРО 2015

БУЛАГРО ПРЕДСТАВИ МНОГО ИНОВАЦИИ НА ПРОЛЕТНАТА БАТА АГРО 2015

Голямо разнообразие на земеделска техника и много новости показахме по време на шестото поредно издание на най-голямото и престижно селскостопанско изложение в България – БАТА АГРО, което се проведе на летището в Стара Загора от 4-ти до 7-ми март.

На щанда на БУЛАГРО МАШИНИ посетителите имаха възможността да видят машини на водещи европейски производители – POETTINGER (Пьотингер), HARDI (Харди), MASCAR (Маскар), EINBOECK (Айнбьок), SCHAEFFER LADER (Шафер Ладер), FALC (Фалк), BEINLICH (Байнлих).

Премиерата си на българския пазар направи иновативната система на EINBOECK за управление на култиваторите с камера - ROW-GUARD, която осигурява постоянна прецизност по време на работа и по-висока производителност, дори и при високи работни скорости. Всички настройки се извършват от терминала в кабината на трактора. Камерата заснема редовете от култури директно пред работния орган. Снимката се анализира в съответствие с конфигурацията от терминала. Вземайки предвид тези данни, работният орган се позиционира над редовете чрез хидравличната рамка за странично изместване. Използвайки ROW-GUARD, трактористът трябва само да се концентрира върху карането в правилния ред, точното управление на трактора се извършва от прецизната система за управление.

Друг продукт на бранда EINBOECK, който показахме на изложението, е единствената по рода си иглена брана за механична борба с плевелите и аериране на почвата AEROSTAR. Тя е изградена от секции с ширина 150 см. за идеално следене на почвения контур. Доказалата се машина е много подходяща за поддържане на културите и чудесна алтернатива на химическия контрол на плевелите. Ефектите, като аерация на почвата, подпомагането на братенето и регулирането на водния баланс, правят AEROSTAR неразделна част от икономичното и устойчиво земеделие. Изключително подходяща е и за фермери, занимаващи се с биоземеделие. AEROSTAR се предлага във варианти с работна ширина от 1.5 до 24 метра, транспортна ширина от 1.5 до 3 метра и разстояние между работните редове от 2.5 см. при 60 броя пружини за 1,5 м. дължина на секцията. Машините се оборудват с различен набор от пружини, в зависимост от типа на почвата и културите, които ще се обработват. След първата продажба на AEROSTAR в България в началото на миналата пролет, славата й бързо се разпространи и вече има над 20 горди собственици в цялата страна.

Новост в областта на почвообработката е и продълбочителят BADALINI, който вече се предлага с комбиниран тип валяци – дискова секция и двойни таражки с работна ширина три метра, за трактори с мощност 300 к.с.

Посетителите видяха и новото самотоварещо се сенажно ремарке BOSS JUNIOR на световния лидер POETTINGER, с вместимост 23 куб. м. и режеща ножова секция. Други иновации при зелената линия на POETTINGER са новото подобрено окачване на косачките NOVACAT и нов роторен възел при сеносъбирачите TOP 762 C.

По време на изложението БУЛАГРО МАШИНИ представи и единствения в Европа производител на роторни плугове – италианската компанията FALC. Роторните плугове се произвеждат с работни ширини 3 или 4 метра, като нужната мощност за тяхното използване е 200 или 300 к.с. Те се оборудват съобразно желанието на клиента с работни органи за суха или влажна почва. Роторните плугове на FALC са единствените машини, които магат да извършват почвообработка в силно овлажнена почва. Работната дълбочина е 35 см. за моделите, подходящи за 200 к.с. и 45 см. за моделите, подходящи за 300 к.с. На БАТА АГРО изложихме модела Freeland 3000 с работна ширина 3 м., дълбочина на обработка 35 см., подходящ за 200 к.с.

В закритата изложбена площ БУЛАГРО представи иновативни продукти в областта на храненето на растенията от световния лидер VALAGRO, които предлага ексклузивно на българския пазар. Това са:

- МЕГАФОЛ – уникална комбинация между листен тор и биостимулатор, която не само подхранва културите, но и ги предпазва от стрес, активира растежа и подобрява ефикасността на торенето.
- МЕГАФОЛ Протеин - увеличава съдържанието на протеин в зърнените култури, като подпомага синтеза на протеини и тяхното складиране в растението. Благодарение на това значително се подобрява качеството на продукцията.
- MICRO NP – микрогранулиран тор с цинк, осигуряващ идеални „стартерни“ условия за техническите полски култури – царевица, зърнени култури, слънчоглед и други. Има високо съдържание на фосфор, съдържа азот и хелатиран цинк за подобряване на коренообразуването и увеличаване устойчивостта на замръзване.
- VALAGRO EDTA MIX – съдържа петте основни микроелемента, необходими на растенията във всеки един етап от развитието им.

БАТА АГРО за пореден път се доказа като най-успешното специализирано селскостопанско изложение в България. Следващото издание ще се прoведе от 8-ми до 11-ти септември, а ние от БУЛАГРО ви обещаваме, че отново ще ви посрещнем с много интересни новости, професионални съвети и промоционални предложения за есенната кампания!

Компаниите на Булагро