Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО ПОДКРЕПИ ЕЖЕГОДНИЯ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА "РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД" 2012

БУЛАГРО ПОДКРЕПИ ЕЖЕГОДНИЯ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА "РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД" 2012

БУЛАГРО отново показа, че подкрепата на талантливите млади българи е сред основните приоритети на компанията, като спонсорира организираното V-то Юбилейно издание на Младежки Фестивал на Изкуствата "Различният поглед" 2012. Мероприятието се проведе от 19ти до 23ти Септември и събра много любители на съвременното изкуство в Стара Загора.

Мотото на фестивала беше „Превърни стените в отворени врати!“ и стените на кино „Различният Kомсомол“ оживяха в платно за графити артисти, които преобразиха северния му вход. Други акценти през седмицата бяха премиерите на филми, сред които се отличи българският късометражен филм с участието на забележителната Койна Русева “Busking”, селекция видео-арт от международния фестивал „Видеохолика“ 2012, както и арт-инсталациите от Водна кула арт фест 2012 „На път”, която гостува в къщата на Арх. Христо Димов – паметник на културата.

Фестивалният уикенд събра старозагорци в Станционната градина, под чиито алеи се проведоха над 40 арт-работилници и ателиета по занаяти за малки и големи, занимания по конна езда, стрелба с лък, въжена градина и спортно ориентиране. Голяма музикална сцена представи някои от съвременните български ъндърграунд музиканти, а фестивалът завърши с прожекция на открито на няколко нови български филма на млади режисьори.

 

Компаниите на Булагро