Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО МАШИНИ С МНОГО ИНОВАЦИИ И ПРЕМИЕРИ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО БАТА АГРО

БУЛАГРО МАШИНИ С МНОГО ИНОВАЦИИ И ПРЕМИЕРИ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО БАТА АГРО

Богата гама модерни високотехнологични машини за всяко стопанство и две световни премиери - това представихме по време на най-голямото специализирано селскостопанско изложение - БАТА АГРО, провело се от 15-ти до 18-ти май на летището в Стара Загора.

Основен акцент на щанда ни, който беше и първото нещо, виждано от посетителите при влизането им през централния вход, бе премиерата на най-голямата самоходна пръскачка в света – новата HARDI RUBICON. Тя бележи началото на нов клас самоходни пръскачки, предназначени да задоволят изискванията за производителност на големите фермери. Най-важните преимущества на тази машина са капацитетът и скоростта й. Тя е направена за големи стопанства, в които има огромни площи и малко време за пръскане. Резервоарът й е огромен в сравнение с останалите - цели 9000 литра, от неръждаема стомана. Има висок клиърънс – 1,85 метра, така че да може да покрие всякакви видове култури. Колеята може да се регулира в движение от 3 до 4 метра. Отличаващата черта е скоростта й. RUBICON може да се движи с 55 км/ч при транспорт и да пръска с 35 км/ч. Така е възможно пръскането на над 10 000 дка на ден, при използване на най-големите 52-метрови крила. Резервоарът за горивото на пръскачката е 1 тон, като RUBICON се задвижва от най-модерния двигател Cummins© QSL 9 Tier 4 Final с 380 к.с. (283kW).

Интересен за посетителите бе и друг модел на HARDI - добре познатата самоходна пръскачка ALPHA, която вече се предлага с увеличен капацитет на резервоара от 5100 литра. Кабината също е нова – ALPHA EVO CAB II, с 320 градуса неограничена видимост и пълен контрол на всички работни процеси директно от кабината с HARDI SprayCenter. Пневматичното окачване е стандартно оборудване за новата ALPHA. Машината разполага със самостоятелно задвижване на всяко колело с хидродвигатели Поклейн, 6-цилиндров Deutz Tier 4 двигател с 245 к.с. и хидростатична трансмисия Easy Drive.

Малко след премиерата си в Хановер на Агритехника 2017, в България идва и уникалната дискова брана на PÖTTINGER – TERRADISC 10001 T. Работната й ширина е 10 метра, а транспортната – 3 метра. Притежава патентована система от хидроакумулатори за успокояване на подскачането по време на работа и допълнителни два цилиндъра на двете й рамена, служещи за допълнителен натиск на двете секции, както и за сгъване в транспортно положение. Работната дълбочина се регулира хидравлично, а по време на работен завой, браната се движи само на валяка. Новата дискова брана се предлага и в по-малък вариант - с работна ширина от 8 метра.

След изложението представеният експонат замина директно към своя нов горд собственик в лицето на български фермер, където ще докаже своите способности още това лято.

Останалата техника на австрийския производител PÖTTINGER, която беше показана на изложението, включва плугове, механични и полудирекни сеялки, дискови брани, машини за косене и сеносъбирачи. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини.

Сред топ предложенията на нашия щанд бяха и тороразпръскващите машини BOGBALLE от серията M Plus, които са с някои подобрения. Товароносимостта е увеличена с 500 кг, машините вече разпръскват много по-голямо количество тор в минута – от 380 на 650 кг/мин, и предлагат променлива норма даже по продължение на работната ширина.  

Култиваторите на Einböck за слята повърхност, за редова обраротка, иглени и ротационни брани, незаменими за механична борба с плевелите и справяне с проблема „почвена кора“, продължават да предизвикват силен интерес.

Посетителите видяха още италианските прецизни пневматични сеялки за пролетни култури, балопреси и фолиращи машини на Mascar, продълбочители и редови култиватори Badalini, хедери за слънчоглед Dominoni, специализиран инвентар Falc - фрези, роторни брани и мулчери с работна ширина от 1300 до 6000 мм, трактори за овощарството и лозарството на Goldoni, телескопичните товарачи Schäffer Lader.

Благодарим на всички за проявения интерес към техниката, която предлагаме! Очакваме ви и на нашите летни демонстрации, където ще видите как се представят машините ни в работа на полето. 

Компаниите на Булагро